Chocolate Nation lanceert oma-opa workshops

De zomervakantie staat weer voor de deur. Aan opa en oma de schone taak om hun kleinkinderen te vermaken en samen plezier te maken. Uit onderzoek van de Gezinsbond blijkt namelijk  dat de opvang door grootouders ver boven alle andere gebruikte vakantieopvang uitsteekt. Meer dan 80 procent doet tijdens de zomervakantie een beroep op de grootouders. Chocolate Nation introduceert daarom tijdens de maanden juli en augustus speciaal voor kinderen vanaf zes jaar en hun grootouders een zomerse chocolade workshop. Samen met een chocolatier kan er in Chocolate Nation aan een chocolade zandkasteel worden gebouwd.

 

Unieke chocolade workshop op kinderenmaat
Chocolate Nation, het grootste Belgische chocolademuseum ter wereld, heeft een wel heel originele manier bedacht om kinderen samen met hun grootouders (of andere familieleden) een middag vol chocoladeplezier aan te bieden. Onder leiding van een chocolatier kan een eigen chocolade kasteel opgebouwd worden met allerhande kleurrijks lekkers. Het idee is gebaseerd op het klassieke zandkasteel. Samenbouwen aan een strandkasteel krijgt bij Chocolate Nation een nieuwe dimensie. “Geen zandkorrels aan je vingers, maar zoete chocolade. Dat is toch een stuk lekkerder,” zegt Catherine Stuyck, Marketing Manager Chocolate Nation. 

 

300 kilo groot chocolade kasteel ter inspiratie
De workshop van één uur is inclusief een inkomticket voor het belevingsmuseum. Op die manier kun je tijdens de tour door het museum eerst leren over Belgische chocolade en inspiratie op doen bij bijvoorbeeld het chocolade kasteel van maar liefst 300 kilo chocolade dat gemaakt werd door studenten van de PIVA, het opleidingsinstituut voor chocolatiers in Antwerpen. Halverwege de tour ga je samen aan de slag. “Trek een schort aan en steek de handen uit de mouwen. Iedereen heeft wel eens een zandkasteel gebouwd op het strand, maar nog nooit één van chocolade. Het leek ons leuk om een unieke teambuilding activiteit aan te bieden die kinderen samen met hun oma of opa of met andere familieleden kunnen doen en waarmee ze samen blijvende herinneringen kunnen creëren.”

 

Workshops voor groepen en individuen  
Het belevingsmuseum dat inmiddels meer dan 50.000 bezoekers heeft mogen verwelkomen en op nummer 1 van Tripadvisor staat in Antwerpen, biedt ook workshops voor volwassenen aan. “Om de week kunnen individuen zich in het weekend via onze website inschrijven voor een workshop. Onder leiding van een chocolatier ga je aan de slag met chocolade en leer je bovendien meer over het bean-to-bar proces. Chocolate Nation beschikt namelijk over een eigen bean-to-bar waar de chocolade zelf vanaf de boon tot aan de reep wordt gemaakt.”

 

Praktisch 
De oma-opa workshops vinden plaats in één van de workshopruimtes van Chocolate Nation en worden gegeven door een professionele chocolatier.  De workshop is voor kinderen vanaf 6 jaar.  Duurtijd van de workshop bedraagt 1 uur.  Deelnemers ontvangen een chocoladekasteel die zij vervolgens kunnen versieren met allerhande lekkernijen. Om alles netjes te houden worden er tevens schorten voorzien voor de deelnemers.  De kinderen nemen hun persoonlijk versierde chocoladekasteel mee naar huis.  De oma-opa workshops vinden plaats op volgende data: 2 juli, 10 juli, 18 juli, 26juli, 3 augustus, 11 augustus, 19 augustus en 27 augustus.  De workshops beginnen telkens om 14 uur, voorafgegaan met een bezoek aan het museum.

De prijs per workshop bedraagt €27 per persoon en is inclusief een inkomticket aan Chocolate Nation, een versierd chocoladekasteel voor elk deelnemend kind en gebruik van lockers .

Meer informatie over workshops bij Chocolate Nation en inschrijven kan via de website www.chocolatenation.be / workshops of door een mail te sturen naar workshops@tbce.be.