Chengdu Sunac land bouwt Taron kloon

In China wordt momenteel het gloednieuwe pretpark Chengdu Sunac land gebouwd. Dit park is onderdeel van de Sunac Parks groep, die de Wanda groep overnam. Heel veel informatie over het park is momenteel nog niet te vinden, maar er is een bevestiging dat het park een Taron kloon gaat bouwen.

 

Ook in China zal men binnenkort kunnen genieten van een achtbaan met twee lanceringen, gebouwd door Intamin Amusement Rides. Het in opbouw zijnde park Chengdu Sunac land gaat namelijk een kloon openen van Taron in Phantasialand.

De eerste trackdelen arriveerden onlangs in het park en kregen alvast een ander kleurtje, maar op gebied van statistieken zal de baan bijna gelijk zijn aan Taron.

Taron is een gelanceerde achtbaan die in 2016 opende in het Duitse Phantasialand. De rollercoaster werd gebouwd door Intamin Amusement Rides. Een ritje op deze achtbaan begint met een lancering waarna je doorheen een bochtig parcours raast, waarbij de baan zichzelf 116 maal kruist. Tijdens de rit volgt nog een tweede lancering, welke je naar een topsnelheid van 117 km/u brengt. De baan is 1320 meter lang.

 

Bron en foto’s: Roller Coaster Dream