Bouwwerken spectaculaire achtbaan Futuroscope volop bezig

Het Franse themapark Futuroscope, dat volledige in het teken staat van de toekomst en de wetenschap, is bezig aan de bouw van een indrukwekkende achtbaan. De nieuwe attractie wordt een 18,5 miljoen euro kostende spinning coaster, die een trackdrop element zal bevatten en mogelijk ook overkop zal gaan. Ondertussen zijn de eerste trackdelen al opgebouwd.

 

Eerste trackdelen geplaatst:

De laatste weken gingen de bouwwerkzaamheden enorm hard vooruit. Op 29 maart kwamen de eerste trackonderdelen aan in het park. Daarna was het even stil rond het project maar op 16 mei werden de eerste supports in de grond gezet. Op 21 mei volgde al meteen de eerste track en ondertussen zijn er al verschillende heuveltjes en bochten gebouwd.

Draaiende karretjes en trackdrop element:

De achtbaan wordt de eerste echte rollercoaster van het Franse themapark. Deze nieuwe aantrekkingskracht moet openen in februari 2020 en zal niet weggelegd zijn voor angsthazen. Het zal dus meteen een achtbaan van formaat worden! De werknaam van de rollercoaster is Mission Kelper.

De gerenommeerde Zwitserse fabrikant Intamin Amusement Rides zal instaan voor de bouw van de 18,5 miljoen kostende achtbaan. Naast de draaiende karretjes zal de achtbaan ook een verticale trackdrop element bevatten waarbij de trein inclusief bezoekers en track 4 à 5 meter naar beneden zal vallen.

 

Inversies:

Daarnaast lijkt het er op dat de achtbaan verschillende inversies zal tellen. Op de concept-arts die naar buiten werden gebracht zijn immers meerdere inversies te zien. Toch is het niet helemaal duidelijk of dit gaat om de artistieke vrijheid van de tekenaar of dit effectief wilt zeggen dat de bezoekers overkop zullen gaan tijdens de rit. Dit zou dan de eerste keer zijn dat Intamin een spinning coaster bouwt die overkop gaat.

Bezoekers zullen vanaf 1 meter en 5 centimeter een ritje kunnen maken op Mission Kepler. De achtbaan zal zowel een indoor als een outdoor gedeelte bevatten. De rollercoaster zal gethematiseerd worden als een trainingskamp voor astronauten.

 

Het volledige project en de laatste updates kan u hier bekijken.

 

Foto’s: WonderWorld, StarParc