Sfeerverslag: Movie Park Germany – 28,29 April 2019

Eind April 2019 heb ik (Levi) samen met mede Themeparkfreak Nathalie een bezoekje gebracht aan Movie Park in Duitsland.

 

Bij het binnenkomen van het park heb je een pleintje met een mooi uitzicht op de triple launch coaster Star Trek: Operation Enterprise. Figuren zoals Marilyn Monroe en Spongebob staan hier steevast klaar om met jou op de foto te gaan.

We begonnen aan ons avontuur en de eerste attractie die we tegen kwamen was The Lost Temple, deze attractie brengt je 700 meter onder de grond om op expeditie te gaan met Docter Carter, in Bobbejaanland heb je een gelijkaardige attractie genaamd The Forbidden Caves. Net als in Bobbejaanland is deze attractie wel eens leuk om te doen, maar het is zeker en vast geen hoogvlieger.

Na onze eerste attractie wandelden we verder op de Hollywood Boulevard, Hier kwamen we een 4D cinema tegen die een Loney Tunes film over Wile E Coyote en Road Runner speelde. Wij kunnen deze film attractie alleen maar aanraden want de film is enorm grappig en zal zeker op je lachspieren werken.

Na het lachen wilden we wel eens iets spannender proberen en zo besloten we om wat te gaan griezelen in Van Helsings Factory. Deze achtbaan van Gerstlauer is eigenlijk een soort Hybride tussen een Achtbaan en een Darkride. De aankleding en thematisering op deze baan is prachtig. Het hoogste punt van deze baan is 7.7 meter hoog en heeft een maximum snelheid van 36km/u. Voor de thrill en adrenaline moet je deze dus zeker niet doen, maar wat deze baan mist in thrill maakt hij meer dan goed in thematisering en sfeer.

Bij het verlaten van Van Helsings Factory zagen we de ingang van ons volgend ritje al staan genaamd de triple launch coaster Star Trek: Operation Enterprise. Deze baan werd gebouwd door Mack. Ook hier is de wachtrij zeer mooi aangekleed. De attractie heeft ook een verhaal, de crew van de USS Enterprise wordt door de vijandelijke borgs gevangen gehouden, alleen de nieuwe kadetten (wij) kunnen met speciaal ontworpen  spaceshuttles door de verdediging breken en de crew redden. Wij vonden deze attractie zo leuk dat we hem 3x hebben gedaan, 1 keer front seat, 1 keer back seat en 1 keer in het midden. Als we toch 1 negatief puntje moeten zoeken dan is het dat de afloop van het verhaal niet zo heel duidelijk is, maar verder is dit echt een prachtige actractie

Nu wandelen we verder over de Santa Monica Pier, hier zal je zeker niet de meest extreme attracties vinden maar je kunt hier wel van het prachtig uitzicht van dit gebied genieten. Ook kan je hier een ritje maken op de Crazy Surfer of wat heerlijk ronddraaien op de Stormy Cruise.

Wandel verder en je komt terecht in The Old West. Hier staat de houten achtbaan The Bandit. Ja jongens wat een rit was dit. Deze achtbaan haalt 70 km/u en zal zeker de adrenaline in je bloed doen pompen. Laat het duidelijk zijn, deze achtbaan is hevig, ik hou daar wel van. Nathalie vond hem zo hevig dat het oncomfortabel werd voor haar.

Ook staat hier in The Old West ook de MP Xpress, dit is een hangende achtbaan van Vekoma, een Vekoma SLC. Deze coaster bevat geen themathisering of verhaal, het is gewoon een leuk ritje dat je zeker eens moet doen als je hier bent. Verder heb je hier ook nog een vrije val toren en een frisbee attractie maar ook kleinere activiteiten en spelletjes zoals een shooting gallery waar een Nathalie poging tot raak schieten heeft gedaan.

We wandelden terug en beslissen om iets te gaan eten in Van Helsing Club. Dit was jammer genoeg niet zo’n goede ervaring voor ons op de website en de app staat namelijk dat dit een buffet restaurant is maar dit is een gewoon restaurant waarbij je aanschuift en kiest uit een menu dat omhoog hangt, verder was het eten ook niet echt geweldig. Nathalie had een hotdog genomen die op zijn best lauw warm te noemen was en ik nam de spareribs en fritjes, alleen was het vlees zo wak van het vet dat het bijna van de botjes afviel als je er eentje oppakte. We beseffen zelf ook dat pretparken bijna nooit echt een topkeuken aanbieden maar hier hadden we toch net iets meer van verwacht.

 

Nu we ons buikje gevuld hadden beslisten we om de stunt show Crazy Cops New York te zien zo dat ons eten wat kan zakken. De show was echt spectaculair en bevat zowel humor, verhaal maar vooral een goede portie actie. De meest humoristisch stukken worden verzorgd door Valentino letterlijk een Crazy Cop. De slechterik is de Mysterieuze Kameleon Man. Zal deze Kameleon Man in zijn opset slagen of zal de politie hen toch te slim af zijn? Als je hier bent vergeet zeker niet om naar deze show te komen kijken

Hop, verder door naar Nickland, dit themagebied baseert zich volledig op de figuurtjes van Nickelodeon. Ook al richt dit gedeelte zich meer op de kleintjes toch kan je hier nog 3 kleinere achtbanen vinden. Onder andere Ghost Chasers een wilde muis gebouwd door Mack, Jimmy Neutron’s Atomic Flyer een Hangende Junior Coaster gebouwd door Vekoma en Backyardigans Mission To Mars een Junior coaster ook gebouwd door Vekoma. Ook waren hier in Nickland elke dag meerdere optredens te zien van Spongebob en Patrick.

Achter Nickland lag nog een rapid river attractie: Excalibur – Secrets of the Dark Forest. Deze Rapid river, die voor een gedeelte ook Darkride is, neemt je mee op een avontuurlijke en mythische tocht die je moet ondergaan wil je het zwaard Excalibur bereiken. Dit is zeker een mooie attractie die goed gethematiseerd is en mooie effecten bevat.

Als afsluiter bekijken we nog de Parade van Movie Park en hoewel dit echt geen grote parade is, is deze parade toch heel leuk, dit komt door dat de characters zeer enthousiast zijn en ook echt interactie met het publiek zoeken. Als je hier bent neem dan 10 minuutjes van je tijd om deze parade te bekijken je het is zeker de moeite waard.

Hier stopte ons leuke avontuur helaas, wij hadden nog een lange auto rit voor de boeg richting thuis.

Tot de volgende keer Movie Park Germany, wij komen zeker nog terug

 

Levi Symus en Nathalie Verhaert.