Nieuwe kindervrijevaltoren voor Kolmården

In de kinderzone Bamses Värld (Bamses Wereld) van het Zweedse dieren- en attractiepark Kolmården opende er een nieuwe kindervrijeval. De nieuwe attractie kreeg de naam Mini-Hopp. Ze werd gebouwd door de Italiaanse bouwer Zamperla en is van het type Jumpin’ Tower.

 

Sinds 2016 doet de naam Kolmården bij elke achtbaan- en pretpark fan wel een belletje rinkelen. Het tot dan toe bijna onbekende park opende er plots de RMC-achtbaan Wildfire. De 56 meter hoge achtbaan was meteen de snelste houten achtbaan van Europa.

Maar Kolmården opende al in 1965 de deuren. In een bebost gebied van 1,25 km² leefde er bij opening 210 dieren. Twee jaar later werd de kabelbaan gebouwd die de bezoekers rond het enorme park bracht. Deze werd in 2011 vervangen door een nieuw exemplaar. In 1997 kwam het park in privébezit en opende één jaar later met Bamses Värld (Bamses Wereld) de eerste attracties.

Het themagebied draait om Bamse, een beer bekend van een Zweedse kinderserie, gecreëerd door Rune Andréasson. Naast televisieseries verschenen er doorheen de jaren ook films, prentenboeken en stripverhalen over Bamse en zijn vriendjes.

Bamses Värld werd in 2015 volledig opnieuw gebouwd. We vinden er onder andere een Rockin’ Tug, een theekopjesattractie en een achtbaan terug. Eén jaar later werd de zone al meteen uitgebreidt met een luchtballonnencarousel. Nu, in 2019, opende het park een zevende attractie in het gebied: Mini-Hopp.

 

 

Mini-Hopp is gebouwd door de Italiaanse bouwer Zamperla. De 11 meter hoge attractie is van het type Jumpin’ Tower. In de attractie stuiteren bezoekers 6 meter omhoog in de lucht. Tijdens elke rit is er plaats voor 16 passagiers.

De attractie werd vernoemd naar het populaire personage Mini-Hopp uit de verhalen van Bamse. Mini-Hopp is een energiek konijn dat nooit kan stilzitten.

 

 

Bron en Foto’s: Kolmården