Kleine zebra geboren in ZOO Antwerpen

Rond de Egyptische Tempel in de Zoo van Antwerpen huppelt er een nieuw zebraatje rond. Mama Luena beviel onlangs van haar derde kleintje. Het is een prachtig meisje en ze heet Ulani.

 

 

Het veulentje werd in de vrouwengroep geboren, net zoals in de natuur en is al onmiddellijk met de kudde op de Savanne te bewonderen. Flank aan flank laat mama Luena haar kleintje het perk verkennen. Het veulentje is een afscheidsgeschenk van papa Hero die inmiddels in Italië woont. Zijn genenlijn is voldoende vertegenwoordigd. De bergzebra’s doen het goed, hier en in andere Europese zoos. In de natuur niet, daar leven er nog maar 9 000 dieren. Deze zebra’s herken je aan een typerend flapje aan hun keel. Kom dit kleintje zeker een bezoekje brengen. Je vindt haar aan de Egyptische Tempel tussen de giraffen en de andere 4 zebra’s.