Eerste bewegende beelden van testritten Taiga in Linnanmäki

Het Finse pretpark Linnanmäki opent dit jaar een gloednieuwe multi-launch coaster met de naam Taiga. Het park is begonnen met het testen van de nieuwe baan, die gebouwd werd door de Zwitserse achtbaanfabrikant Intamin.

 

Het pretpark Linnanmäki, gelegen in de Finse hoofdstad Helsinki, opent dit jaar een nieuwe multi-launch blitz coaster van de Zwitserse achtbaanfabrikant Intamin, ook bekend van de lanceerachtbaan Taron in Phantasialand.

 

De 1104 meter lange baan haalt een snelheid van 106 km/h, door middel van 2 LSM-lanceringen, en bereikt een hoogte van 52 meter. De lay-out telt verder nog vier inversies, waaronder een unieke zero-g winder, die bestaat uit een halve zero-g roll gevolgd door een soort halve side winder. Daarnaast heeft de baan ook een dive loop, een immelmann en een inline twist.

 

Taiga is inmiddels volledig klaar. Het park is druk in de weer met het testen van de nieuwste aanwinst. Als alles goed gaat opent Taiga op 18 juni.