Belgische, Zweedse en Spaanse investeerders willen Parques Reunidos overnemen

Piolin BidCo heeft een bod van €630 miljoen gedaan om de pretparkengroep Parques Reunidos volledig over te nemen. Onder deze groep vallen ook Bobbejaanland, Slagharen en Movie Park Germany. Ze hebben €14 per aandeel geboden.

 

De investeringsgroep Piolin BidCo bestaat uit de Belgische Groep Brussel Lambert (GBL), het Zweedse EQT en de Spaanse holding Alba. Samen hebben deze drie instanties al iets meer dan 44% van de aandelen in het Spaanse Parques Reunidos in handen. Nu heeft deze instantie een voorstel gedaan om de hele pretparkengroep over te nemen met een budget van €360,7 miljoen voor 55.79% van de overige aandelen. Dit rekent om naar €14 per aandeel (voor referentie: op 27/4 was een aandeel €13.92 waard).

De Spaanse groep Parques Reunidos baat meer dan 60 parken uit over de hele wereld. Daaronder vallen ook Bobbejaanland (BE), Slagharen (NL) en Movie Park Germany (DE). In 2018 nam de groep nog het grootste indoor waterpark ter wereld over en het Duitse Belantis. Ook in hun huidig portfolio wordt recent veel geïnvesteerd om te blijven groeien. Zo opent Bobbejaanland dit jaar hun grootste investering ooit: Land of Legends. Of de deal wordt aanvaard, is nog afwachten.

 

 

Bron: De Tijd, Blooloop