Tijdelijke LEGO expo verlengd in het Speelgoedmuseum

Goed nieuws voor wie nog een leuke uitstap zoekt deze paasvakantie! Met veel plezier melden we dat de tijdelijke LEGO tentoonstelling  HET LEGO BLOKJE – 60 jaar creatief bouwplezier  wegens succes wordt verlengd tot en met 29 september 2019.

 

Volg het populaire constructiespeelgoed van bij het ontstaan op de werkbank van Christiansen tot in de speelgoedwinkel. Ontdek in de huiskamer en de speelkamer hoe het jong en oud blijft uitnodigen tot creatief spel.

De expo toont zowel de inventiviteit van de makers van LEGO, als de creativiteit van de talloze bouwfanaten van alle leeftijden.

De collectiestukken van het Speelgoedmuseum en LEGO verzamelaars staan centraal. Populaire thema’s als Space, Castle, City, Technic en Fabuland vormen de rode draad. Dankzij de Overpelt LEGO Builders Club (OLBC) ontdek je zelfs enkele van de LEGO games!

Bewonder in de kunsthal het werk van LEGO kunstenaars, zoals Dirk Denoyelle en leden van de Belgian LEGO User Group (BeLUG). Mechelse LEGO fotografe Jo Van Holder toont hoe het haar minifigures vergaat in de echte wereld.

In de bioscoop duik je in de wereld van Star Wars, LEGO Movie, Ninjago en vele andere filmthema’s.

In de bouwzones steek je je eigen kunstwerk in elkaar! Bouw de leukste LEGO creaties, maak foto’s van de filmscène die je nabootst in LEGO, voorzie jezelf van de mooiste LEGO accessoires aan de kaptafel …

Ontdek nog t.e.m. 29 september hoe LEGO generaties blijft inspireren tot fantasierijke en inventieve bouwwerken!