Nieuwe Junior Coaster voor 2020 staat overeind in Energylandia

Energylandia, het grootste pretpark van Polen, is bezig met de bouw van een nieuw themagebied dat in 2020 moet openen. In dat themagebied komt naast de immense achtbaan Zadra ook een kleine Junior achtbaan te staan, dat is te zien op nieuwe bouwfoto’s.

 

Dat het Poolse Energylandia de grootste hybride achtbaan ter wereld aan het bouwen is, is al lang geweten. Maar naast die immense achtbaan komt ook een nieuwe Junior Coaster te liggen in het themagebied dat in 2020 moet openen. De bouw van deze kinderachtbaan is zelfs al afgerond, dat is te zien op foto’s die FOMO coaster deelde. Het zou gaan om een Junior Coaster van de Nederlandse fabrikant Vekoma. De baan is 13 meter hoog, 247 meter lang en behaalt een snelheid van 44,6 km/h. De trackdelen hebben een donkerblauwe kleur met paarse supports.

 

Zadra

Ook bij de hoogste hybride achtbaan ter wereld, Zadra, gaat het hard. Nadat er een deel van de constructie was omgewaaid, is men niet bij de pakken blijven zitten. Dat is te zien op nieuwe foto’s van FOMO Coaster. Het lijkt erop dat ze de achterstand terug hebben bijgewerkt. Ze zijn immers ook recentelijk begonnen aan de bouw van de ruim 60 meter hoge stalen constructie voor de lift. Daarnaast zijn ook al verscheidene rode baandelen van de nieuwe achtbaan gelegd.

Nieuw themagebied

Zowel de nieuwe Junior Coaster als Zadra zullen deel uitmaken van een gloednieuw themagebied in Energylandia. Smoczy gród (nl: drakenkasteel), wordt de naam van dit nieuwe parkdeel met maar liefst elf attracties, waaronder een darkride. Voor de eerste keer werd er bij Energylandia gekozen om een volledig gebied rond één thema te ontwerpen. Op recente bouwfoto’s is te zien dat de middeleeuwse nederzetting reeds vorm begint te krijgen.

Er werd eerder ook beweerd dat er voor 2020 nog een andere achtbaan van Vekoma op de planning stond: een gelanceerde achtbaan. Of deze plannen nog doorgaan, is momenteel nog niet bekend.

 

 

Bron: rcdb.com, FOMO Coaster
Foto’s: FOMO Coaster