Meikermis van Genk pakt uit met 3 nieuwe attracties

De 1-meikermis van Genk vindt dit jaar plaats van 26 april 2019 tot en met 6 mei 2019. De Limburgse stad heeft dit jaar 101 attracties weten strikken, waarvan er 18 van het type grootvermaak zijn. Er zullen verschillende thrill rides en familieattracties aanwezig zijn. Dit jaar staan er in Genk 3 attracties, die voor de eerste keer naar de stad zijn afgereisd.

 

De 101 kraampjes kan je terug vinden op de Dieplaan, de Jaarbeurslaan en bij Parking Limburghal. Drie nieuwe attracties zijn er dit jaar te vinden in Genk. Als eerste hebben we het gloednieuwe funhouse “Beach Party” van Lampaert David die eerder dit jaar in première ging op de Belgische kermis. Lampaert komt zo voor het tweede jaar op rij met een nieuw funhouse naar deze kermis want vorig jaar stond hier voor het eerst de Après Ski. Andere attracties die hier voor het eerst staan is de kleefwand “Rotor” van Nathalie Van Vlught en de glijbaan Toboggan van Roels bvba.

De credit hunters, onder ons die de Canyon van Jerry Ropers nog niet hebben, kunnen zich best nog snel naar deze kermis wagen, want dit is de enige plaats waar de achtbaan de laatste jaren opduikt. Mogelijks brengt Jerry Ropers ook zijn andere achtbaan de Big Apple mee, maar hier hebben we nog geen bevestiging van gehad.

Wie van hoge G-krachten houdt, kan terecht in de Flipper “Extazy” van Steve Stappers, de Break Dance “New Crazy Dance” van Giovanni Tantillo en de Roll Over “Shaker” van Marc Burdot. Wie niet bang is van hoogtes kan zich uitleven in de Booster “G-Force” van Eddy Janssen of de Streetfighter “Coco Bongo” van Marc Burdot. Wie liever wat rustiger van de hoogte geniet kan het Reuzenrad “Roue Royale” van Jan van der Honing uitproberen.

Uiteraard zijn er ook de klassiekers terug te vinden zoals het funhouse “Après Ski”, de botsauto’s, een glijbaan, een spookhuis en een spiegeldoolhof. De volledige attractielijst van het grootvermaak en een hoop filmpjes van de attracties kan je hieronder terugvinden.

 

Attractielijst van het grootvermaak:

Après Ski – Lampaert David (Funhouse)

Autoscooter – Thommis Francis (Autoscooter)

Beach Party – Lampaert David (Funhouse) – NIEUW

Big Apple – Ropers Jerry (Kiddy Coaster) (Onder voorbehoud)

Canyon – Ropers Jerry (Family Coaster)

Coco Bongo – Burdot Marc (Streetfighter)

Extazy – Stappers Steve (Flipper)

Extreme – Legrain Wesly (Tripride)

Free Style – Goeminne Vanessa (Tripride)

Freddy’s Spookhuis – Audiart Douglas (Loopspookhuis)

G-Force – Janssen Eddy (Booster)

Gotham – Lamer/Ropers (Spookhuis)

Kristal Palace – Audiart Douglas (Spiegeldoolhof)

Movie Star – Simon Kylie (Loopingfighter)

New Crazy Dance – Tantillo Giovanni (Break Dance)

Rotor – Van Vught Nathalie (Kleefwand) – NIEUW

Roue Royale – van der Honing Jan (Reuzenrad)

Shaker – Burdot Marc (Roll Over)

Toboggan – Roels bvba (Glijbaan) – NIEUW

 

 

Bron: Kermisland.be