Kongeparken opent hoogste vrijevaltoren van Noorwegen

Het Noorse pretpark Kongeparken zal dit jaar de hoogste vrijevaltoren van Noorwegen openen. Het park is gelegen in Ålgård en telt naast heel wat familiale attracties enkele thrillrides en twee achtbanen. Hier komt nu een leuke thrill bij van maar liefst 80 meter hoogte.

 

Kongeparken heeft meer dan 30 miljoen Noorse Kronen (ongeveer 3,24 miljoen euro) geïnvesteerd in de nieuwe attractie Stupet, de hoogste Gyrodroptoren van Noorwegen. Deze attractie vormt een stevige aanvulling van het aanbod. De inzittenden van Stupet worden tot een hoogte van 80 meter opgetakeld om vervolgens aan 125 km/h weer naar beneden te razen.

 

 

Niet-adrenalinejunkies kunnen eveneens in de toren terecht, tussen 10 uur en 13 uur is dit namelijk een gewone uitkijktoren. Van 13 uur tot 14 uur zal het een verrassing worden welke rit je krijgt, daarna is het de beurt aan de echte durvers. Stupet biedt plaats aan 24 personen, die minstens 140 cm groot moeten zijn om plaats te mogen nemen.

Stupet wordt gebouwd door het Australische bedrijf Funtime dat momenteel ook instaat voor de bouw van de hoogste Gyrodroptoren ter wereld in Hansa-Park met Highlander. Deze is 120 meter hoog.

 

Bron en foto: Kongeparken