Hof van Saksen bouwt de langste trechterglijbaan ter wereld

Het Nederlandse vakantiepark Hof van Saksen is gestart met de bouw van de langste trechterglijbaan ter wereld. Het park, dat onderdeel is van Landal GreenParks, kwam in 2017 reeds in de kijker met de bouw van de grootste indoor waterglijbaan ter wereld en wil zich met deze nieuwigheid opnieuw profileren als unieke vakantiebestemming.

 

Het luxe vakantieresort Hof van Saksen, nabij Assen, is sinds 1 april bezig met de bouw van een gloednieuwe glijbaan. In 2017 pakte men reeds uit met drie spectaculaire glijbanen waaronder ‘Bombo’, de grootste indoor waterglijbaan ter wereld waarbij gasten een vrij val van 10 meter maken. Dit jaar wil men hun aanbod uitbreiden met een trechterglijbaan genaamd ‘Saltato’. Deze glijbaan zal 195 meter lang worden en 4 trechters bevatten met een doorsnede van 5 meter.

Bezoekers zullen in een 2-persoonsband aan hun afdaling beginnen, waarbij spectaculaire lichteffecten zullen zorgen voor en nog intensere rit. Saltato, wat zoveel betekend als muzikale sprongen, is een knipoog naar de opera Carmen van Bizet en belooft een unieke ervaring te worden voor echte waaghalzen.

General Manager Roland Rozenbroek weet het volgende te melden over deze nieuwigheid: “Nergens anders vind je zulke unieke waterglijbanen voor het hele gezin. We streven ernaar om onze gasten een buitengewone vakantiebeleving op het hoogste niveau te bieden en willen hen bij elk bezoek verrassen. Door te blijven investeren en innoveren behouden we onze toppositie in de branche.”

De opening van deze nieuwigheid staat gepland op 5 juli 2019.

 

Bron: Hof van Saksen