Foorkramer Denis Delforge overlijdt na val tijdens afbraak reuzenrad

Tijdens de ontmanteling van het reuzenrad The Wheel in Bergen maakte eigenaar Denis Delforge een val vanop grote hoogte. Voor het slachtoffer kon geen enkele hulp meer baten. De kermiswereld is in rouw.

 

Denis Delforge was dinsdag samen met een aantal collega’s bezig met de afbraak van het reuzenrad The Wheel. Het rad stond opgesteld op de eerste editie van Festival de Printemps in Bergen. The Wheel heeft een hoogte van 35 meter.

Rond 16 uur zag een ober hoe de 38-jarige Delforge naar beneden viel vanop grote hoogte. Hij was op slag dood. De foorkramer zou volgens getuigen geen veiligheidsharnas hebben gedragen. De arbeidsinspectie werd door het parket van Bergen ter plaatste gestuurd om de precieze omstandigheden van het ongeluk te onderzoeken.

De familie Delforge kent al een lange geschiedenis in de Belgische kermiswereld. De grootvader van Denis Delforge had dertig jaar lang een illusieshow. Hijzelf reisde niet alleen met The Wheel, maar ook met zijn Montélimar Nougat-kramen. Deze staan momenteel op de kermis van Kortrijk. Daarnaast kwam hij op voor de belangen van de foorkramers. Hij fungeerde vaak als woordvoerder en was het aanspreekpunt voor de overheid.

Op de Paasfoor van Kortrijk sloten alle attracties voor bijna een uur, uit respect voor de familie. Tientallen foorkramers kwamen samen op de Grote Markt om vervolgens naar Montélimer Nougat, de kraam van Delforge, op de Graanmarkt te wandelen. Op de twee kramen van Delforge na is de kermis inmiddels terug open.

 

Bron: HLN