Bouwer in de kijker: Wooddesign Amusement Rides

Wooddesign Amusement Rides is een Nederlands bedrijf dat zich specialiseert in het bouwen van draaimolens en zweefmolens. Maar het bedrijf creëert ook heel wat figuren voor draaimolens. Het bedrijf werd opgericht in 1988 en is gelegen in ’s-Hertogenbosch te Nederland.

 

Wooddesign Amusement Rides werd opgericht in 1988, maar het bouwen en renoveren van draaimolens zat al drie generaties lang in de Vermolen-Giezen familie. De belangrijkste producten die het bedrijf bouwt zijn paardenmolens, zweefmolens en andere familie-attracties. Deze werden voornamelijk op de Europese markt verkocht, maar sinds 1992 kwamen er ook bestellingen uit Amerika en Azië.

Het bedrijf is een onderdeel van de Wooddesign Group, die bestaat uit Wooddesign Amusement Rides en Vermolen Rides.

 

Wooddesign Amusement Rides

De Wooddesign Amusement Rides-afdeling staat in voor het bouwen van zweefmolens, carrousels en paardenmolens met houten figuurtjes. De diertjes worden uit hout gesneden en zijn meestal kopieën van klassieke carrousel-diertjes. Maar er worden uiteraard ook nieuwe gemaakt als de klant dat verkiest. Elk diertje wordt tevens met de hand geschilderd en gemaakt uit zeer speciaal hout. Verder creëert men bronzen ornamenten en speciale spiegels. De hedendaagse klanten vragen vaak ook om figuurtjes uit glasvezel. Deze worden ook gemaakt door de firma.

 

Vermolen Rides

De Vermolen Rides-afdeling staat in voor de creatie van familie-attracties en nieuwe ontwikkelingen. Ook zorgen zij voor klassieke onderdelen als bronzen ornamenten en vernevelde spiegels.

 

Enkele voorbeelden:

Enkele voorbeelden van attracties die gebouwd werden door Wooddesign vinden we terug in de Plopsa-parken. Zo heeft elk Plopsa-park, op Plopsa Coo na, een zweefmolen van dit bedrijf.

 

 

Voor het Duitse Holiday park werd een zeer speciale zweefmolen gecreëerd, die een zeer open design kreeg.

 

Maar ook in het Duitse Hansa Park kwam een zweefmolen van Wooddesing, evenals in Toverland.

 

 

 

Ook vind je enkele Carrousels terug in de Plopsa-parken, zoals deze in Plopsa Indoor Hasselt, welke tevens naast een zweefmolen van hetzelfde bedrijf staat.

 

 

Ook de Dierenmolen in Plopsaland De Panne werd gebouwd door Wooddesign. Een gelijkaardige molen zal openen in het aankomende Majaland Kowatny en het onlangs aangekondigde Holiday Indoor Park.

 

 

 

Bron: Wooddesign Amusement Rides