Uitbreidingen op komst voor Plopsa Coo

Dankzij fansite Plopsa Fans werd bekend dat het Ardeense pretpark Plopsa Coo de komende jaren zal gaan uitbreiden. Niet enkel het attractieaanbod zal vergroot worden, maar ook de oppervlakte van het park. In een meerjarenplan, dat zal lopen van 2020 tot 2023, werd een renovatie van het oudere deel van het park opgenomen en de komst van enkele nieuwigheden voorzien.

 

Het kleinste outdoor pretpark uit de Plopsa groep gaat groeien in de toekomst. Dat wist Plopsa Fans te achterhalen. Het parkje, gelegen aan de watervallen van Coo in de Belgische Ardennen, zal de komende jaren enkele nieuwigheden mogen verwelkomen, die alvast geen copy-paste worden uit de andere parken.

Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof kon aan de fansite alvast vertellen dat de uitbreiding avontuurlijke attracties met zich zal meebrengen die volledig geïntegreerd worden in de omgeving van het park. Meer informatie zal binnenkort naar buiten gebracht worden.

Dit jaar zal alvast een nieuwe speeltuin geopend worden. Hier hangt een prijskaartje van 250.000 euro aan vast. Deze zal een oppervlakte hebben van 1.500 m², een stuk groter dan de huidige speeltuin.

Afgelopen jaren deed het park heel wat aan renovatie, maar verschenen ook enkele nieuwe attracties, de laatste werd in 2015 geopend met de Dino Splash. Vorig jaar werd nog afscheid genomen van de Octopus, die momenteel weer over de kermissen reist.

Het nieuwe seizoen van Plopsa Coo start op 6 april 2019. Op het programma staan ook dit jaar weer enkele leuke evenementen zoals: Het Grote BEL RTL paasfeest, de Libeert paaseierenraap, PAW Patrol nocturnes, een K3 weekend en Dinoween.

 

Bron: Plopsa Fans, Plopsa Coo

Foto: Bob Van Dyck – themeparkfreaks.eu