Track nieuwe RMC achtbaan compleet in Nagashima Spa Land

De Amerikaanse topconstructeur Rocky Mountain Construction heeft de bouwwerken aan de indrukwekkende hybride achtbaan Hakugei voltooid. Een fenomenale first drop en meerdere inversies en elementen werden opgebouwd. Als alles goed gaat opent de achtbaan in deze maand nog in het Japanse pretpark Nagashima Spa Land.

 

In 2017 kondigde Nagashima Spa Land aan dat de iconische houten achtbaan White Cyclone grote veranderingen zou ondergaan waarvan de werken maar liefst anderhalf jaar in beslag zouden gaan nemen. Ondertussen heeft de Amerikaanse fabrikant Rocky Mountain Construction (RMC) de mooiste achtbaan ter wereld omgebouwd tot een hybride rollercoaster. Het is de allereerste keer dat RMC een achtbaan bouwt in Azië.

In maart 2018 gingen de eerste afbraakwerken bij White Cyclone van start. In juli kwamen de eerste nieuwe trackdelen aan in het park en in oktober 2018 werd dan ook de eerste blauwe track geplaatst. In november werd de track op de lift hill geplaatst en in december waren er al heel wat vorderingen gemaakt.

In januari 2019 werd een indrukwekkende first drop van 80° opgebouwd, die je meteen naar adem doet snakken vanaf het eerste moment. Verder werden er ook drie inversies opgebouwd en heel wat andere leuke elementen. Ondertussen is het laatste trackdeel geplaatst en ook de treinen zijn al op de baan gezet. Als alles goed gaat opent de achtbaan deze maand nog.

Hakugei zal een topsnelheid halen van 107 km/u. In totaal wordt de achtbaan 1530 meter lang en 55 meter hoog. Tijdens de rit zullen er krachten tot 4G bereikt worden en er zijn 3 inversies. De first drop zal een hoek bevatten van 80°.

 

White Cyclone opende in 1994 en was de langste houten achtbaan in Azië. De achtbaan had een hoogte van 42 meter en een lengte van 1700 meter, goed voor snelheden tot 102 km/u. De achtbaan werd gebouwd door Intamin Amusement Rides. Het is de eerste achtbaan van Intamin die wordt omgebouwd door RMC.

 

Het volledige project kan u hier op de voet volgen.