Testen houten achtbaan Colossos in Heide Park begonnen

Dat het Duitse pretpark Heide Park dit jaar haar houten achtbaan Colossos zal heropenen is hoogstwaarschijnlijk geen enkele pretparkfan ontgaan. Deze zal herrijzen als Colossos – Kampf Der Giganten. Onlangs werden de laatste trackdelen geplaatst en kon men aan een pulltrough test beginnen.

 

Na maanden werken is de houten achtbaan Colossos weer volledig in Heide Park. Fans moesten hun favoriete achtbaan drie jaar missen, maar vanaf dit voorjaar kunnen ze weer instappen voor een ritje. Het park zorgde niet enkel voor een volledige renovatie, maar ook voor een compleet ander thema en naam. Colossos – Kampf Der Giganten zal je meenemen voor een snelle rit, waarbij je lijkt verzwolgen te worden door een vuurspuwend monster.

In juni 2018 werd het eerste oude trackdeel met een kraan verwijdert en ondertussen zijn zomaar even 320 trackdelen volledig vervangen. In totaal werd 3.000 meter hout vervangen en meer dan 10.000 bouten gebruikt, alsook 300 steunbalken.

 

 

Ondertussen werden ook de eerste testten uitgevoerd, de zogenaamde pulltrough. Hierbij wordt een onbemand karretje doorheen de volledige baan getrokken doormiddel van een kabel. Op het karretje zit een frame gemonteerd dat de zwaaibreedte van de armen van de inzittenden bezoekers moet voorstellen. Zo wordt gecontroleerd of de baan volledig in orde is alsook de vrije ruimte gerespecteerd is zodat niemand van de inzittende het decor kan raken.

 

 

Bron en foto’s: Heide Park