Opbouw nieuwe thrill ride Gröna Lund kan bijna van start gaan

Het Zweedse pretpark Gröna Lund opent bij de start van het nieuwe seizoen een nieuwe thrill ride. Snake is een zogenaamde Chaos Pendle van de Australische bouwer Funtime. Op enkele foto’s die het park deelde zien we hoe de attractieonderdelen klaarliggen bij de leverancier.

 

Nadat Gröna Lund vorig seizoen uitpakte met de vrijevaltoren Ikarus, opent het park dit jaar opnieuw een attractie voor de thrillseekers onder ons. De nieuwigheid krijgt de simpele naam Snake. De onderdelen voor de attractie liggen klaar om gemonteerd te worden.

Snake is van type Chaos Pendle uit het assortiment van de Australische fabrikant Funtime. Denk hierbij een beetje aan een booster-attractie, maar dan met een extra arm toegevoegd, die voor een extra beweging zorgt. De attractie heeft een hoogte van 40 meter en slingert je heen en weer aan 80 km/u. Op deze manier wordt een g-kracht van 4.3G bereikt. In de gondel is er plaats voor 2 keer 4 passagiers.

De arm heeft een zwart schubbenpatroon gekregen. Aan het uiteinde van de arm is een grote slangenkop bevestigd.

 

 

Een ritje op Snake maken kan vanaf 27 april.

 

Foto’s: Gröna Lund