Nieuwe achtbaan Copperhead Strike komt tot leven bij Carowinds

In het Amerikaanse pretpark Carowinds zijn de eerste testritten van start gegaan voor de nieuwe achtbaan Copperhead Strike. Deze achtbaan heeft een dubbele lancering en werd geleverd door het Duitse bedrijf Mack Rides.

 

De nieuwe achtbaan Copperhead Strike kwam onlangs tot leven bij het Amerikaanse pretpark Carowinds. De eerste testritten gingen er van start. Deze achtbaan wordt tot tweemaal toe gelanceerd en bevat vijf inversies. Rond de baan ontstaat een nieuw themadeel dat draait om de Blue Ridge Country Kitchen.

 

De testritten

 

 

Een eerste onride

 

 

Copperhead Strike

Copperhead Strike werd gebouwd door het Duitse bedrijf Mack Rides. De achtbaan heeft een lengte van 992 meter en een topsnelheid van 80 km/h. Een eerste lancering vanuit het station brengt je tot een snelheid van net geen 70 km/h op 2,5 seconden. Tijdens de rit volgt een tweede lancering die je uiteindelijk op een topsnelheid van 80 km/h brengt. De nieuwe achtbaan bevat vijf inversies waaronder een corckscrew, een cutback, twee loopings en een heartline roll. De rittijd bedraagt 2 minuten 24 seconden.

 

 

Het volledige project kan je hier op de voet volgen.