IJsberen uit Wildlands Emmen hebben een nieuwe thuis

Uit de dierentuin Wildlands, gelegen in het Nederlandse Emmen, kwamen er twee ijsberen-dames toe in het Franse Les Mathes, waar ze voortaan hun rustig leventje zullen voortzetten in Zoo de la Palmyre.

 

Twee van de vier ijsberen uit Wildlands Emmen zijn niet meer te zien in het park. IJsberen Lale en Noordje vertrokken halverwege maart naar Frankrijk. De dieren verbleven er al sinds de opening maar werden verhuisd naar Zoo de la Palmyre. De dieren moesten er vertrekken omwille van het aanleggen van een doorsteek tussen de gebieden Nortica en Serenga. Bezoekers waren verplicht terug te keren als ze van Nortica naar Serenga wilden gaan.

 

 

 

Pinguïns spotten vanop een boot

Doordat de doorsteek er komt is het park genoodzaakt het ijsberenverblijf te halveren. Een gedeelte waar het pad zal komen zal je naar een boot leiden waarop je pinguïns boven en onder water zal kunnen spotten. Omwille van de werkzaamheden zijn de twee overgebleven ijsberen momenteel niet te bezichtigen.

Het park maakt zich volop klaar voor het nieuwe lente-seizoen. Hierdoor zijn er heel wat werkzaamheden aan de gang. Zo zullen de ijsberen nog tot 18 april niet zichtbaar zijn. Olifanten daarentegen kun je enkel binnen spotten. Het park werkt aan een vernieuwd buitenverblijf tot 30 maart.

 

Bron: Wildlands