Hoogste punt van spectaculaire achtbaan in Kennywood bereikt

In Kennywood wordt druk gebouwd aan de gloednieuwe spectaculaire achtbaan Steel Curtain. Deze achtbaan krijgt de hoogste inversie ter wereld en zal tegelijkertijd ook het 29 jaar oude Amerikaanse inversie record verbreken. Onlangs bereikten de werkzaamheden het hoogste punt.

 

Steel Curtain zal dit seizoen de grote nieuwigheid worden van het Amerikaanse pretpark Kennywood. Deze stalen achtbaan krijgt een thema dat in het teken staat van de Pittsburgh Steelers een American Football team.

De achtbaan wordt gebouwd door het Amerikaanse bedrijf S&S Sansei Technologies. Steel Curtain zal in totaal 67,06 meter hoog worden, de top zal bereikt worden via een kettinglift. De achtbaan zal een snelheid behalen van 120,7 km/u. Tijdens de achtbaanrit van 1219,2 meter zullen de bezoekers negenmaal overkop gaan. Het ritje zal 2 minuten.

 

 

Het hoogste punt werd bereikt

 

 

Recordbaan

Steel Curtain krijgt een inversie op een hoogte van 60,05 meter wat het de hoogste inversie ter wereld maakt. Maar dat is niet het enige record voor deze achtbaan. Steel Curtain krijgt maar liefst 9 inversies en verbreekt daarmee het 29 jaar oude inversie record van de Verenigde Staten van Amerika. Het is ook de eerste keer in de wereld dat een achtbaan met exact 9 inversies gebouwd wordt.

 

Meer bouwupdates vindt u hier.

 

Bron en foto: Kennywood