West Midland Safari Park in handen van Franse groep

Het Britse dierenpark West Midland Safari Park kwam in de handen van de Franse groep Looping. Hiermee werd dit park het tweede park in het Verenigd Koninkrijk dat de groep bezit naast Pleasurewoodhills.

 

Met de aankoop van het Engelse dierenpark West Midland Safari Park, heeft de Franse pretparkgroep momenteel 15 parken in handen. Deze Franse groep kocht in het verleden heel wat parken over van de CDA groep, eigenaars van oa Walibi Belgium en Walibi Holland. Zelf kwam de groep in handen van de Belgische investeringsmaatschappij Ergon. Looping  bezit momenteel parken als Fort Fun, Bagatelle, Isla Mágica en Avonturenpark Hellendoorn.

De overname dateert van december. Laurent Bruloy, CEO van de groep, noemde de overname een goede zet om de groep groter te maken in het Verenigd Koninkrijk, maar ook voor het park. Op deze manier kan men gaan investeren in de toekomst van het park, dat één van de best bezochte bestemmingen van het land is.

 

Bron en foto: Looping Groep