Untamed bereikt hoogste punt in Walibi Holland en krijgt unieke elementen

Het Nederlandse Walibi Holland pakt dit jaar uit met een spectaculaire ombouw van zijn oudere houten achtbaan Robin Hood naar Untamed. Op de bouwplaats is in een aantal dagen geleden het hoogste punt van de lift bereikt. Verder zijn er ook nog enkele unieke elementen onthuld.

 

In het Nederlandse pretpark Walibi Holland zijn de crews van de Amerikaanse bouwer Rocky Mountain Construction (RMC) druk in de weer met de ombouw van Robin Hood naar Untamed. Op donderdag 14 februari vond er op de bouwplaats een speciaal moment plaats. Onder het toeziend oog van het management en enkele genodigden werd het hoogste punt van de 36,5 meter hoge hybride achtbaan op zijn plek gehesen.

Naast het bereiken van het hoogste punt, onthulde Walibi Holland ook enkele nieuwe elementen die in de baan gaan terugkomen. Dat deden ze in hun maandelijkse making-of video.

In de video hebben ze het eerst en vooral over één van de vijf inversies, een zogenaamde ‘Step-up underflip’, wat eigenlijk niet meer is dan een soort barrel-roll. Na die inversie maakt de baan een bocht naar links om nadien in een ‘97° outside stall’ terecht te komen, waar de baan een hoek van 97° ten opzichte van de grond maakt. Dit moet resulteren in een soort van “zwevend gevoel”, volgens een van de arbeiders van RMC.

Untamed heeft verder een maximale snelheid van 92 km/h en een baanlengte van 1.085 meter. De opening staat gepland op 1 juli 2019 om 13h30.

Het volledige project kan je hier op de voet volgen.

 

 

Bron: Walibi Holland
Foto’s: Walibi Holland, RMC