Uitgelicht: Gold Rush – Slagharen

Gold Rush is een gelanceerde achtbaan in Attractiepark Slagharen. Deze achtbaan opende in 2017 ter vervanging van de oude Schwarzkopf achtbaan Thunder Loop. Deze achtbaan kreeg net als het park een western thema.

 

Gold Rush is de eerste achtbaan in Nederland die driemaal gelanceerd wordt. Tijdens deze lanceringen wordt er een snelheid van 95 km/u bereikt waardoor Gold Rush de snelste achtbaan met inversies van Nederland is.

Deze achtbaan werd gebouwd door Gerstlauer en is van het type Infinity Coaster. Berijders van deze achtbaan worden tot driemaal toe gelanceerd, dit zowel voorwaarts als achterwaarts. De baan is 33 meter hoog en 400 meter lang en behaalt een topsnelheid van 95 km/u. Door de verschillende lanceringen legt de trein in totaal 620 meter af tijdens één ritje. Tijdens de rit gaat men doorheen 2 inversie-elementen, een sidewinder en een dive loop.

De gehele attractie baadt in een sfeertje dat doet denken aan de periode waarin de goudkoorts toesloeg in het Amerika van de 19de eeuw, meer bepaald in 1848. De treinen werden gethematiseerd naar een oude Western-stoomlocomotief. Vooraan op de trein prijken 2 lampen en een enorme stalen treinbumper. De trein biedt plaats aan 20 passagiers per rit.

Na de opening op 13 april 2017 stelde men een probleem vast bij een van de funderingen, om dit op te lossen moest deze extra verstevigd worden. Hierdoor werd de baan noodgedwongen even gesloten tussen 20 april 2017 tot 27 april 2017.

Wie een ritje wil maken moet minstens 1,30 meter groot zijn.