Ontdek hier de attractielijst van de Hamburg Frühlingsdom

De Duitse grootstad Hamburg kent ieder jaar 3 grote kermissen, een in de lente, eentje in de zomer en eentje in de winter. Ondertussen is de attractielijst bekendgemaakt voor de Hamburger Frühlingsdom die plaatsvindt van 22 maart 2019 tot 22 april 2019. Wij geven jullie hieronder het overzicht.

 

De Hamburg Frühlingsdom telt 30 attracties van het type grootvermaak en staat maar liefst een volledige maand in Hamburg. Je kan de kermis terugvinden op de Heiligengeistfeld of via het openbaar vervoer haltes Feldstraße (Heiligengeistfeld) en St. Pauli die beide 2 minuten stappen zijn van de kermis. Dit jaar zijn er 2 attracties die in première gaan op deze kermis en 2 attracties staan hier voor het eerst.

 

De attracties die in première gaan zijn de Balloonfahrt van Heitkamp en de Hamburger Geister Fabrik van Rasch. Nieuw voor Hamburg is de Mr.Gravity van Oberschelp, dit is een Heavy Rotation attractie gebouwd door Technical Park. Ook Laser Pix van Jehn is nieuw, dit is een interactive darkride.

 

De grootste verassing dit jaar is dat de looping coaster Teststrecke niet aanwezig zal zijn. Ook de indoor achtbaan Blackhole zal er niet bij zijn omdat deze vanaf dit jaar een permanent verblijf heeft gekregen in Freizeit-Land Geiselwind. Beide achtbanen worden vervangen door de grote Schwarzkopf achtbaan Rock & Roller Coaster van Vorlop. Verder staan er nog twee andere achtbanen met de grote Wilde Maus XXL van Eberhard en de familie achtbaan Kuddel der Hai van Belli.

 

Naast de achtbanen is er ook waterattractie te vinden. De Atlantis Rafting van Vorlop is een Rapid River, in de volksmond ook wel de ronde bootjes genoemd. De attractie werd gebouwd door Fabri en is 15 meter hoog.

 

De fans van de thrillrides kunnen terecht in de Booster “Jekyll & Hyde” van Thelen. Er is ook een 55 meter hoge Star Flyer aanwezig, dit is de Sky Dance van Nülken die de bezoekers tot een maximale hoogte van 43 meter brengt. Wie een overzicht over de stad wilt krijgen kan dan weer terecht in het 60 meter hoge reuzenrad Riesenrad van Steiger.

 

Klassieke thrill rides vinden we er terug met de Breack Dance “Dom Dancer” van Rüth en de Shaker van Wilhelm. Er zijn twee rupsen met de Action van Ohlrogge en de Love Dream van Rasch. Ook de Viva Mexico van Nülken is present.

 

Voor de kinderen vinden we er de zweefmolen Wellenflug van Hanstein en de Rotor van Pluschies. Daarnaast zijn er ook verschillende spookhuizen en funhouses te vinden. Natuurlijk kunnen verschillende botsauto’s ook niet ontbreken.

 

Nog een speciale attractie is de Dr. Archibald Master of Time van Greier. Dit is een Virtual Reality darkride. De VR-brillen zijn uitgerust met een koptelefoon en de attractie bevat naast de rit ook een voorshow.

 

 

De attractielijst:

Rock & Roller Coaster – L.Vorlop

Wilde Maus XXL – Eberhard

Kuddel der Hai – Belli Gbr

 

Atlantis Rafting – J.Vorlop

Riesenrad – 60m/Steiger

City Sky Liner – T.Schneider

Sky Dance – Nülken

Balloonfahrt – P.Heitkamp (PREMIÈRE)

Jekyll & Hyde – Thelen

XXL „Konga“ – S.Küchenmeister

Shaker – C.Wilhelm

Dom Dancer – Ro.Rasch

Big Monster – Krameyer

Mr.Gravity – F.Oberschelp (NIEUW)

Wellenflug – Hanstein

Viva Mexico – Nülken

Action – Ohlrogge

Love Dream – J.Rasch

Stardust(AS) – Vespermann-Hartkopf

Super Skooter – Rene Rasch

Bumper 1(AS) – Harder-Mantau

 

Glasirrgarten – Schau & Horlbeck

Der große Irrgarten – Rene Rasch

Fuzzy’s Lachsaloon – R.Rasch

Happy Family – Heine

Rotor – Pluschies

Laser Pix – Jehn

Panic Room – Live Production Show UG

Dr.Archibalds Master of Time – Greier

Hamburger Geister Fabrik – R.Rasch (PREMIÈRE)

 

Highway Rally No.2 – Harder-Sluppke Gbr

Super 8 – Dieckmann

Rund um Hamburg – Sluppke

Moglis Traumfahrt – Friedrich

Kinder Traum – Dieckmann

1001 Nacht – Bade

Kinderparadies – Richters

Nostalgie Bodenmühle – Vespermann

Ottifanten Flieger – Nülken

Der Mini Scooter – Greier-Jokic

Auto Corso – Päprer

Käpt’n Jimmy – Ahrend

Airport – Thor-Straten-Wolf

Zirkus Flieger – Dieckmann

Hanse Train – Hemberger

Mini Express – Witthut

Reitbahn „Zirkus Welt“ – Kaiser

 

 

 

Bron: jahrmarkt-nord.de