Laatste track van Copperhead Strike in Carowinds geplaatst

In het Amerikaanse pretpark Carowinds is de opbouw van de nieuwe achtbaan Copperhead Strike razendsnel gegaan. Deze achtbaan bevat een dubbele lancering en is gebouwd door het Duitse bedrijf Mack Rides. Eind vorig jaar werd het laatste stukje track al geplaatst en ondertussen zijn nu ook de treinen op de baan gezet.

 

Wie aankomend seizoen het Amerikaanse pretpark Carowinds bezoekt zal plaats kunnen nemen in de lanceerachtbaan Copperhead Strike. In deze achtbaan zal je tot tweemaal toe gelanceerd worden en verder bevat de baan vijf inversies. Ze is gelegen in een nieuw themadeel dat draait om de Blue Ridge Country Kitchen. 

De bouwwerken gingen ongelooflijk hard vooruit. Zo snel zelf dat eind vorig jaar al het laatste trackdeel geplaatst werd. Ondertussen zijn ook de mooie treinen op de baan gezet zodat binnenkort gestart kan worden met de testritten.

 

Copperhead Strike

Copperhead Strike is een achtbaan die gebouwd werd door het Duitse bedrijf Mack Rides. De achtbaan heeft een lengte van 992 meter en een topsnelheid van 80 km/u. Een eerste lancering vanuit het station brengt je tot een snelheid van net geen 70 km/h op 2,5 seconden. Tijdens de rit volgt een tweede lancering die je uiteindelijk tot een topsnelheid van 80 km/h brengt. De nieuwe achtbaan bevat vijf inversies waaronder een Corkscrew, een Cutback, twee loopings en een Heartline Roll nog voor de eerste lancering. Een ritje op de achtbaan zal 2 minuten 24 seconden duren.

 

Het volledige project kan je hier op de voet volgen.

 

Video: Carowinds