Hoogste en snelste Dive Coaster ter wereld staat overeind

Canada’s Wonderland heeft hun nieuwe achtbaan ‘Yukon Striker’ vervolledigd. Deze is nu officieel de snelste, langste en hoogste Dive Coaster ter wereld. De bouw verliep echter niet van een leien dakje.

 

‘Yukon Striker’, de nieuwe Dive Coaster van Canada’s Wonderland, staat volledig overeind. De 68 meter hoge achtbaan werd gefabriceerd door de Zwitserse fabrikant Bolliger & Mabillard en breekt drie wereldrecords: de hoogste drop op een Dive Coaster (74,7 meter), de snelste Dive Coaster (130 km/h) en de langste Dive Coaster (1.104,90 meter). Daarmee neemt het diezelfde records af van Valravn in Cedar Point. Yukon Striker is overigens ook de enige achtbaan van dit model met een verticale looping.

 

 

De verticale looping zorgde voor een probleem tijdens de bouw, meldt fansite Amusement Insiders. De vier baandelen, die samen het bovenste gedeelte van de looping vormen, pasten niet op de rest van de baan. Deze delen werden vervolgens teruggestuurd naar de fabrikant. Na de nodige aanpassingen sluiten de baandelen nu wel naadloos aan op de rest van de track.

Er werd voor deze recordbrekende Dive Coaster nog geen openingsdatum bekendgemaakt.

Bron en foto’s: Canada’s Wonderland, Amusement Insiders