Het nieuwe reuzenrad van München heeft een naam en operator gevonden

In het voorjaar van 2019 zal ‘Hi-Sky München’ geopend worden in de Beierse hoofdstad. Dit zal ’s werelds grootste mobiele reuzenrad worden en moet een nieuwe toeristische trekpleister worden voor de komende jaren. Onlangs werd hierover nieuwe informatie naar buiten gebracht.

 

Vanaf april 2019 zal je in de Duitse stad München een ritje kunnen maken op het grootste mobiele reuzenrad ter wereld. Deze zal geëxploiteerd worden door de Motorworld Group uit Baden-Württemberg. Voor de bouw van dit reuzenrad zal het Duitse Maurer verantwoordelijk zijn en de attractie zal te vinden in het “Werksviertel Mitte”, waar later het nieuwe concertgebouw zal gebouwd worden. Het project kreeg de werktitel ‘Wheel of Munich’ mee, maar is nu omgedoopt tot ‘Hi-Sky Munich’.

Volgens Motorworld Group zal de nieuwe attractie 365 dagen per jaar geopend zijn van 10u tot 22u. Naast een gewoon ritje zal je ook kunnen ontbijten in het reuzenrad of een vergadering houden in één van de gondels.

De totale hoogte van dit reuzenrad zal 78 meter bedragen en heeft een diameter van 74 meter. Er kunnen maximaal 1700 mensen per uur een ritje maken in één van de 27 gondels met elk plaats voor 16 personen. De attractie zal voor minstens 2 jaar blijven staan, waarna de bouw van het nieuwe concertgebouw zal beginnen. Daarnaast zal er op deze plek ook appartementen, winkels, hotels en restaurants gebouwd worden om een nieuw cultureel aanbod naar de stad te brengen.

 

Bron: Maurer