Eerste inversie van Dynamite opgebouwd in Freizeitpark Plohn

De eerste inversie van de nieuwe achtbaan in het Duitse pretpark Freizeitpark Plohn, is geplaatst. De nieuwe rollercoaster wordt gebouwd door Mack Rides en wordt de eerste achtbaan van het park die overkop gaat.

 

In 2016 waren er de eerste aanwijzingen dat er een grote nieuwe attractie op komst was voor Freizeitpark Plohn. Een tijdje later diende dit Duitse pretpark een bouwaanvraag in voor de bouw van de duurste attractie uit haar geschiedenis. Eind 2017 starten de bouwwerken van het grote project en in oktober 2018 kwamen de eerste trackdelen aan in het park. In december 2018 werden de eerste trackdelen geplaatst en ondertussen is ook de eerste inversie opgebouwd.

Dynamite wordt net zoals Lost Gravity in Walibi Holland een Big Dipper coaster van de Duitse fabrikant Mack Rides. De rollercoaster zal bakjes krijgen waarbij de buitenste zitjes geen vloer hebben waardoor de bezoekers door de lucht zweven.

De rollercoaster start met een lift hill van 44 meter hoog. Daarna duiken de bezoekers naar beneden in een Dive Drop waarbij ze al meteen overkop gaan alvorens voor de rit goed en wel gestart is. De first drop eindigt in een tunnel onder de grond waar de trein een snelheid van 100 km/u haalt. Hierna komt een Over Banked Curve en een Helix van 270°. De rit eindigt met een looping en een Zero-G Roll waarbij de inzittenden gewichtloosheid ervaren.

 

De bouw van de achtbaan kan je hier volgen. Hieronder nog enkele foto’s van de decoratiewerken van het stationsgebouw.

 

 

Foto’s: Freizeitpark Plohn