Dynamite in Freizeitpark Plohn bereikt hoogste punt!

De bouwwerken van Dynamite, in het Duitse pretpark Freizeitpark Plohn ,hebben het hoogste punt bereikt. Hiermee wordt een nieuwe mijlpaal bereikt nadat eerder ook alle inversies werden opgebouwd. De nieuwe rollercoaster wordt gebouwd door Mack Rides en wordt de eerste achtbaan van het park die overkop gaat.

 

In 2016 waren er de eerste aanwijzingen dat er een grote nieuwe attractie op komst was voor Freizeitpark Plohn. Een tijdje later diende dit Duitse pretpark een bouwaanvraag in voor de bouw van de duurste attractie uit haar geschiedenis. Eind 2017 starten de bouwwerken van het grote project en in oktober 2018 kwamen de eerste trackdelen aan in het park. In december 2018 werden de eerste trackdelen geplaatst en in januari van 2019 werd de eerste inversies compleet gemaakt. Ondertussen zijn alle inversies opgebouwd en werd ook het hoogste stukje track van de achtbaan geplaatst.

 

Dynamite wordt net zoals Lost Gravity in Walibi Holland een Big Dipper coaster van de Duitse fabrikant Mack Rides. De rollercoaster zal bakjes krijgen, waarbij de buitenste zitjes geen vloer hebben, waardoor de bezoekers door de lucht zweven.

De rollercoaster start met een lift hill van 44 meter hoog. Daarna duiken de bezoekers naar beneden in een Dive Drop waarbij ze al meteen overkop gaan alvorens voor de rit goed en wel gestart is. De first drop eindigt in een tunnel onder de grond waar de trein een snelheid van 100 km/u haalt. Hierna komt een Over Banked Curve en een Helix van 270°. De rit eindigt met een looping en een Zero-G Roll waarbij de inzittenden gewichtloosheid ervaren.

 

De bouw van de achtbaan kan je hier volgen.

 

 

Foto’s: Freizeitpark Plohn