Walibi Belgium zoekt 600 medewerkers voor komend seizoen

In totaal zoekt het pretpark 600 medewerkers (seizoensarbeiders en studenten) – waaronder vele Nederlandskundigen – voor het seizoen 2019 (van april tot november). Voor het hoogseizoen zal Walibi Belgium nog 200 mankrachten extra zoeken. 

 

Walibi zoekt zeer diverse profielen: polyvalente attractiemedewerkers, cateringpersoneel, koks en keukenhulpen, winkelverantwoordelijken en -medewerkers, medewerkers netheid, EHBO’ers, enz. Een diploma is hiervoor niet vereist. Indien geselecteerd, ontvangen de seizoensmedewerkers een opleiding van één week dat met een certificaat wordt bezegeld. Studenten daarentegen dienen minstens 15 jaar oud te zijn.

Geïnteresseerden kunnen online solliciteren via de website www.walibi.be (rubriek jobs) tot 10 februari 2019. 

 

Online solliciteren met video

Een CV doorsturen in een Word-bestand? Dat is voltooid verleden tijd in Walibi! Om de jobs die het pretpark aanbiedt in te vullen gebruikt Walibi een digitale tool: online solliciteren met een video. Aan kandidaten wordt gevraagd om via hun webcam enkele vragen te beantwoorden. Zo kunnen ze uitleggen waarom ze de geknipte persoon zijn voor de job.

Via de video’s die ons bereiken kunnen we meteen zien hoe kandidaten zich uitdrukken, of ze (klant)vriendelijk zijn en of ze de juiste drive hebben”, zegt Antoine Stasse, HR Officer.

Een nieuwe manier van werken die perfect past bij een park in volle verandering. Het park zal dit jaar twee vernieuwde zones openen (Karma World en Fun World) én er komen twee gloednieuwe attracties bij:  een interactieve darkride en een opstapcoaster voor kinderen.