Veel vernieuwingen in Freizeit-Land Geiselwind: een overzicht

Het is erg druk deze winter in het Duitse Geiselwind. Ten eerste opent er een nieuw themagebied onder de naam Drachenbucht. Daarnaast vinden er vernieuwingen plaats aan het inkomstgebied. Verder opent er, met Jack’s Versteck, een nieuwe avonturen attractie in het piratengebied. Tot slot vinden er vernieuwingen plaats in het Safarigebied en krijgt de 4D cinema een nieuwe film.

 

Die Drachbucht

De “Drachenbucht” zal gebouwd worden op een voorheen ongebruikt gebied en neemt de bezoekers mee naar een Aziatisch geïnspireerde omgeving. De opmerkelijkste attractie wordt hier “Dragon Hole”. Kermisliefhebbers zullen de achtbaan kennen onder de naam Black Hole, die jaren lang over de Duitse kermis reisde. Ook de fans van Freizeit-Land Geiselwind zullen de achtbaan kennen want in 2014 stond de rollercoaster ook al een jaartje in het park. Maar deze keer is het wel definitief.

De indoorcoaster werd gebouwd door de Duitse fabrikant Zierer. De achtbaan is van het type Hell Diver. De rollercoaster werd oorspronkelijk gebouwd in 1986 en is 384 meter lang. Hij is 6,9 meter hoog en haalt een snelheid van 41 km/u. Een ritje op de achtbaan duurt 1 minuut en 15 seconden. Per uur kunnen daar 1200 bezoekers van genieten.

Als tweede opent er in het gebied een frisbee-attractie, die gebouwd zal worden door de Italiaanse fabrikant SBF Visa Group. De nieuwe thrillride zal door het leven gaan als “Auge des Drachen”.

Ten derde zal ook de breakdance van het park verhuizen naar het nieuwe gebied. Voortaan zal hij “Piraten Schleuder” heten. De ingang van de rit krijgt de vorm van een grote katapult. De breakdance is in 1994 geopend en geproduceerd door fabrikant Huss. Kinderen met een lengte van 1,30 meter of meer kunnen alleen rijden, kinderen vanaf 1,10 meter alleen in het gezelschap van een volwassene.

Ten vierde bouwt Geiselwind ook een groot avonturengebied van 3500 m². Het speelgebied zal uit 3 delen bestaan waaronder “Gold of Huangjin” (goudzoeker) en “Waschküche” (waterspeelplek). Een derde deel wordt pas later bekend gemaakt. Tot slot opent er in het nieuwe themagebied ook een nieuwe Spieletempel.

Naast de nieuwe attracties is er plaats voor een nieuw Aziatisch restaurant genaamd Hopsings Drachküihe en een toiletblok. Het nieuwe Aziatische themagebied zal door het leven gaan als Dragon Bay.

Vernieuwde ingang

Naast het nieuwe themagebied pakt Geiselwind ook de inkom onder handen. In het nieuwe gebouw is er plaats voor een snoepwinkel “Sweet Klabautermann”, een koffiehuis “Zum Kaffeepott” en nieuwe toiletten. Daarnaast zal er een extra doorgang gecreëerd worden voor abonnementhouders. Hier zal ook een kleine taverne komen.

Het park krijgt meteen ook een volledige nieuwe afrastering. In totaal wordt er zo 2 kilometer aan hekken aangepakt.

Jack’s Versteck & 4D CinemaGeiselwind legt ook de laatste hand aan een nieuw avonturen parcours. Jack’s Versteck was al gepland voor 2018, maar zal zijn intrede doen in 2019. Het park legt nu de laatste hand zodat ook deze nieuwigheid spoedig kan openen. Jack’s Versteck wordt volgens het park een loopparcours van 600 m² met verschillende kamers, obstakels en puzzels. Het begin is alvast zichtbaar. Bezoekers zullen zich een weg moeten banen over een klein meertje.

In Piratenland krijgt de 4D cinema van het park ook een update. Met Happy Family zal er in Quadroscope 4D een nieuwe ervaring te zien zijn.

De bestaande Nautic Jets worden eveneens vernieuwd en worden in een piratenkleedje gestopt. Ze krijgen Goldhüpfer als naam.

Safari

Om deze update compleet te maken passeren we nog even langs het safarigedeelte. Hier heeft de lodge een nieuwe Afrikaanse stijl gekregen. Tevens wordt er een nieuwe, grotere snoepwinkel gebouwd. Ook de speeltuin “Kletter Safari“ wordt herbouwd en meteen tweemaal zo groot

Bron: freizeitland-bautagebuch.de