Uitbreiding van vogelpark Avifauna in de maak

Het Nederlandse vogelpark Avifauna gaat uitbreiden en wil de komende tien jaar uitgroeien tot een ‘dierenpark van de toekomst’. Hiervoor zal men een nieuw verblijf bouwen genaamd ‘de Savanne’. Er zullen ook meer dieren in het park te zien zijn.

 

Avifauna is een dierenpark in het Nederlandse Alphen aan den Rijn. Het park herbergt voornamelijk heel wat vogelsoorten, maar er zijn ook andere dieren te bezichtigen waaronder verschillende soorten apen. Jaarlijks bezoeken er zo’n 350.000 personen het dierenpark, maar met deze uitbreiding hopen ze dit aantal te laten stijgen naar 500.000.

Hiervoor doet het park een beroep op een eenmalige bijdrage van het LEF (Lokaal Economisch Fonds) van 50.000 euro. De beoordelingscommissie van het LEF verwacht dat de uitbreiding zal leiden tot meer toerisme en werkgelegenheid.

Bij het ontwerpen van het nieuwe verblijf ‘de Savanne’ zal men rekening houden met duurzaamheid en vergroting van de biodiversiteit. Hierdoor zullen we dus ook nieuwe dieren terugvinden in het park. Een exacte openingsdatum is nog niet bekend gemaakt.

Op 30 december kon het park het jaar ook nog afsluiten met goed nieuws. Toen werd nog een drieling geboren bij de witgezicht oeistiti’s. Deze zijn dagelijks te bezichtigen van 10u tot 17u.

 

Bronnen: Studio Alphen en Avifauna