Nickelodeon Universe Theme Park krijgt drie extra rollercoasters

Het gloednieuwe pretpark Nickelodeon Universe Theme Park heeft bekendgemaakt nog drie extra rollercoasters te openen bovenop de al 2 recordbrekende achtbanen die het park eerder had aangekondigd. Het gaat om twee gelanceerde achtbanen van Intamin en een familie coaster van Chance Rides. De voorziene opening van het themapretpark rond de bekende tv-zender vindt plaats in 2019.

 

Nickelodeon Universe Theme Park is gelegen in de Amerikaanse staat New Jersey, niet ver van New York City. Het indoorpretpark ligt in het American Dream Meadowlands retail en entertainment complex. Het pretpark pakt al meteen uit met twee wereldrecordbrekende achtbanen die samen drie records zullen verbreken. Naast de twee recordbrekende achtbanen komen er ook nog 3 andere, wat het totaal op 5 brengt.

De twee recordbrekende achtbanen worden in en door elkaar gebouwd, zodanig dat de in totaal 14 bakjes kriskras door elkaar zullen rijden. Dit zal zorgen voor een speciale magische sfeer. Het pretpark zal een hoog thematiseringsgehalte hebben en komt helemaal in het teken te staan van de populaire Nickelodeon‑figuurtjes.

Naast het Nickelodeon Universe Theme Park zal het complex ook 450 winkels en restaurants bevatten, het grootste DreamWorks water- en pretpark, een 50 meter hoog indoorskicentrum, een theater, een 86 meter hoog reuzenrad, een bioscoopcomplex, een minigolfbaan, een Sea Life Aquarium en een Legoland Discovery Centrum (niet te verwarren met Legoland New York, dat 69 kilometer verderop gebouwd zal worden).

 

Steilste achtbaan ter wereld:

Spannend nieuws uit Amerika. Na 8 jaar wordt er opnieuw een poging gedaan om het wereldrecord ‘steilste achtbaandrop’ te verbreken. Dit record staat al sinds 2011 op naam van Takabisha in het Japanse pretpark Fuji-Q Highland, dat op zijn beurt het amper 7 dagen oude wereldrecord van Timber Drop in het Franse pretpark Fraispertuis City verbrak.

Takabisha is een spectaculaire achtbaan met verschillende elementen. Zo start de rit al meteen met een inversie. Hierna volgt een indrukwekkende lancering waarbij de bezoekers in twee seconden tijd een snelheid van 100 km/u bereiken. Daarna volgen nog eens drie andere inversies en is er een 43 meter hoge verticale lifthill. Na deze lifthill volgt een drop van maar liefst 121 graden, waarna nog eens drie inversies volgen. Hiermee gaan de bezoekers op het 1000 meter lange parcours zeven keer overkop.

 

In Nickelodeon Universe Theme Park wordt een gelijkaardige achtbaan opgebouwd, met alleen dat belangrijke verschil dat de drop nog steiler is, namelijk 121,5 graden. De achtbaan zal alvast, net als Takabisha, een lancering en verticale lifthill krijgen. De rollercoaster is ontworpen door de Duitse achtbaanbouwer Gerstlauer Amusement Rides en wordt opgebouwd door het Canadees bedrijf Martin & Vleminckx.

Langste spinning coaster ter wereld:

Naast de achtbaan met de steilste drop bouwt het pretpark ook nog een andere achtbaan die twee wereldrecords breekt. Het is namelijk zowel de langste als de hoogste spinning coaster met vrij draaiende bakjes. Momenteel is de hoogste en langste spinning coaster met vrij draaiende bakjes Tarántula in het Spaanse Parque de Atracciones de Madrid. Deze achtbaan heeft een hoogte van 25,5 meter en is 630 meter lang.

Deze achtbaan krijgt een hoogte van 25,9 meter en wordt 684,9 meter lang. De achtbaan zal gebouwd worden door de Duitse fabrikant Gerstlauer Amusement Rides en wordt eveneens opgebouwd door het Canadees bedrijf Martin & Vleminckx.

Nog meer achtbanen:

Maar ondertussen werd bekendgemaakt dat er nog meer achtbanen in het indoorpretpark zullen komen. De Zwitserse fabrikant Intamin Amusement Rides zal net zoals Gerstlauer twee achtbanen bouwen. Het gaat hier om twee achtbanen met een lancering. De eerste wordt een gelanceerde achtbaan met een custom lay-out. De tweede achtbaan wordt Surfrider, dit is een shuttle coaster.

De laatste achtbaan zal gebouwd worden door het Amerikaanse bedrijf Chance Rides. Het wordt een familie coaster waar verder nog niet veel over bekend is gemaakt.

 

Bouwwerken:

Ondertussen zijn de bouwwerken al in een vergevorderd stadium. Heel wat trackdelen van beide achtbanen staan reeds overeind.

De steilste achtbaandrop ter wereld is ondertussen een feit en ziet er zo uit:

Ook het waterpark is al volop in aanbouw:

 

Het volledige project kan u hier op de voet volgen.

 

Foto’s: Martin & Vleminckx