Kermisattractie blokkeert op 52 meter hoogte: Inzittende met helikopter gered

De nacht van oudjaar op Nieuwjaar is voor 8 mensen in Frankrijk helemaal anders gelopen dan ze hadden gedacht. De inzittende kwamen vast te zitten op 52 meter hoogte toen een kermisattractie blokkeerde op het hoogste punt. Een helikopter moest de bezoekers bevrijden nadat ze urenlang in de kou hadden moeten doorbrengen.

 

Onwaarschijnlijke taferelen afgelopen nacht in Rennes. Daar liep op de kermis de 52 meter hoge attractie Bomber Maxxx vast. Acht bezoekers, waarvan 5 minderjarigen, die tussen de 13 en de 17 jaar oud zijn, zaten urenlang vast in de attractie.

Het was omstreeks 20.30 uur, op oudjaarsavond, dat het incident gebeurde. Het eerste slachtoffer kon pas om 4 uur ’s morgens gered worden door de hulpdiensten. Het laatste slachtoffer stond uiteindelijk om 6 uur in de ochtend, op nieuwjaarsdag, weer met zijn voeten op de grond.

Wegens de grote hoogte moesten de bezoekers gered worden via een helikopter en abseiling (een techniek die gebruikt wordt in de klimwereld). Tegen dat de laatste inzittende bevrijd was, waren er al meer dan 9 uur verstreken in het ijskoude weer. Voor de inzittende was het Nieuwjaar vieren op een hele andere manier dan ze zich hadden voorgesteld. Een klein positief kantje aan het verhaal is wel dat de slachtoffers op een zeer goede plek van het vuurwerk konden genieten.

 

Bomber Maxxx is een Booster die gebouwd werd door het Italiaanse bedrijf Fabri Group. Het is de familie Thinel die de attractie uitbaat. Het is de eerste keer dat de exploitant zoiets voorheeft. Hoe het incident precies is kunnen gebeuren is momenteel nog niet duidelijk.

In onderstaande video kan je de attractie aan het werk zien op de kermis van Rennes, twee weken voor het incident gebeurde.

 

 

Bronnen: standaard, nieuwsblad, hln