Indrukwekkend monster in opbouw bij Heide-Park

Dit jaar zal de houten achtbaan Colossos na drie jaar opnieuw geopend worden in het Duitse pretpark Heide-Park. Hiervoor zal de achtbaan volledig in een nieuw jasje gestoken worden en nieuwe thematisering krijgen. Ondertussen is duidelijk dat er een groot monster bij de achtbaan gebouwd wordt.

 

Colossos in het Duitse pretpark Heide-Park zal dit jaar eindelijk opnieuw geopend worden! Heel wat problemen hielden de achtbaan jaren gesloten, maar daar komt nu dus verandering in. Om dit te vieren wordt de rollercoaster in een nieuw jasje gestopt en krijgt deze ook een nieuwe naam. De houten achtbaan wordt omgedoopt tot Colossos – Kampf der Giganten, wat vrij vertaald betekent: Colossos – Gevecht der Reuzen.

 

Monster:

Over de transformatie van de achtbaan is nog weinig gekend. Wel weten we dat de achtbaan een nieuw thema krijgt en de track grondig vernieuwd wordt. De rollercoaster blijft een houten achtbaan en zal niet omgevormd worden naar een hybride achtbaan.

Ondertussen deelde Heide-Park een foto van de bouwwerkzaamheden rond de achtbaan. Hierop is te zien dat er een soort groot monster gebouwd is waar de achtbaantrein doorheen zal rijden. Opvallend: Het bovenste stukje track die je ziet op onderstaande foto is een nieuw stukje ‘nep’ track. Hier zal de achtbaantrein niet overrijden en zal vermoedelijk dienen om een optische illusie te creëren.

 

Wicker Man:

Zowel het hele gevaarte als de manier van marketing voeren doet sterk denken aan de houten achtbaan Wicker Man in het Engelse pretpark Alton Towers. Deze achtbaan werd vorig jaar geopend als eerst “vuurachtbaan”, de eerste houten achtbaan in de wereld die hout en vuur combineert. Mogelijks krijgt ook Colossos – Kampf der Giganten vuurelementen rondom de achtbaan. Beide parken zijn eigendom van de Merlin Entertainments groep.

 

Colossos:

Colossos is een houten achtbaan die origineel gebouwd werd in 2001 door de Zwitserse fabrikant Intamin Amusement Rides. De rollercoaster heeft een hoogteverschil van 51,8 meter en een daling van 48,5 meter. Tijdens de rit van 1344 meter lang wordt een snelheid behaald van 110 km/u. Hiermee is Colossus een van de snelste en hoogste houten achtbanen in de wereld.

 

Foto: Heide-Park