Funderingen nieuwe achtbaan Bobbejaanland worden gegoten

In een nieuwe bouwupdate vanuit Bobbejaanland konden we zien hoe de funderingen voor de nieuwe achtbaan gegoten worden. Deze nieuwe achtbaan zal geopend worden naast thrill ride Sledgehammer.

 

In het Kempense pretpark Bobbejaanland, gelegen te Lichtaart in België, gaan de bouwwerken aan de nieuwe achtbaan volop verder. Het park opent namelijk een spectaculaire achtbaan, die meermaals gelanceerd zal worden. Het gaat om een infinity coaster van de Duitse fabrikant Gerstlauer Amusement Rides. Op enkele bouwfoto’s die het park recent postte zien we hoe de funderingen gegoten worden.

Voorlopig kennen we nog geen naam of thema voor de nieuwe baan, maar enkele statistieken kunnen we al wel meegeven. Het hoogste punt van de rollercoaster wordt de 43 meter hoge overhangende spike. Het tweede hoogste punt wordt de ruim 40 meter hoge eerste inversie. Tijdens de rit, die 90 seconden zal duren, zal er een snelheid van meer dan 100 km/u behaald worden.

De achtbaan bevat drie lanceringen (LSM), twee voorwaarts en één achterwaarts. Daarnaast zijn er twee spikes en twee wisseltrackelementen. Verder vinden we nog vier inversies terug. De totale achtbaanlengte wordt 600 meter, maar door de verschillende lanceringen zal de trein in totaal 830 meter per rit afleggen.

De rollercoaster beschikt over twee treinen van telkens twaalf personen. De treintjes zullen bestaan uit drie rijen van vier personen. Dit zal een capaciteit opleveren van 670 tot 680 personen per uur. Bezoekers met een minimumlengte van 130 centimeter mogen een ritje in de rollercoaster maken.

 

De volledige bouw kan je hier volgen.