Fort Fun knapt oude achtbaan op

In het Duitse pretpark Fort Fun wordt deze winter de nodige aandacht besteed aan de achtbaan Devil’s Mine. Deze kreeg een fris laagje verf en de thematisering werd opgeknapt. Deze achtbaan kan je terugvinden in het begin van het park.

 

Devil’s Mine, een oudere achtbaan van Vekoma in Fort Fun, zal er in het aankomende seizoen weer netjes bij staan. Deze winter investeert het park namelijk in een renovatie van deze baan en de omliggende aankleding.

De achtbaan Devil’s Mine draait sinds 1996 haar rondjes in Fort Fun, al was deze niet nieuw bij opening. Ze is namelijk afkomstig van het Finse pretpark Planet FunFun, dat destijds failliet ging. Hier draaide ze van 1991 tot 1995.

Wie een ritje maakt op deze achtbaan moet eerst doorheen een enge grot wandelen, die getypeerd wordt door een groot duivelshoofd en een wachtrij met funhouse elementen. De achtbaan heeft een hoogte van 19,5 meter en een lengte van 410 meter.

Verder zal deze winter gebouwd worden aan de gloednieuwe attractie Thunderbirds. Dit wordt een Airrace attractie van de Italiaanse bouwer Zamperla. Meer informatie hierover kan je hier vinden.

 

Bron en foto’s: Fort Fun