Clarence Pier pakt uit met twee nieuwe achtbanen

Het Engelse kustpretpark Clarence Pier gaat in 2019 twee nieuwe achtbaan openen. Vorig jaar opende er een familie achtbaan voor de kleinere kinderen, nu opent er een grotere baan voor de oudere kinderen en een achtbaan met een twist in.

 

Twee achtbanen verdwijnen:

Clarence Pier had al verscheidene jaren 2 achtbanen op haar pier staan. Speedy Coaster was een Junior Coaster van het Italiaanse bedrijf D.P.V. Rides dat eerst haar dienst deed in Leisure Ranch en vorig jaar verhuisde naar Ocean Beach Pleasure Park.

Skyways was een Galaxi Coaster van het voormalige Italiaanse bedrijf S.D.C.. Deze werd in 1980 gebouwd en werd in mei 2018 afgebroken om volledig opgeknapt te worden. Het was de bedoeling dat de achtbaan in 2020 weer zou heropenen, maar de onderhoudswerken waren blijkbaar te groot en de achtbaan is nu voor goed verwijderd. Hiermee verdwijnt de 10de oudste achtbaan van het Verenigd Koninkrijk.

 

Twee nieuwe achtbanen:

Om het verlies van de twee achtbanen te compenseren werd in 2018 een nieuwe junior coaster gehuurd. Het gaat om Happy Caterpiller, een familie achtbaan met de Big Apple / Wacky Worm lay-out. Deze achtbaan stond in 2016 nog in Dreamland en in 2017 op de South Pier. Deze attractie maakt in 2019 echter wel plaats voor alweer een nieuwe achtbaan. Hierover is nog niet veel bekend gemaakt, maar het wordt er eentje met een twist! Vermoedelijk een spinning coaster dus.

In 2019 zal ook de tweede weggevallen achtbaan gecompenseerd worden. Er is ditmaal gekozen voor exact dezelfde lay-out, maar dan dit maal een gloednieuw model. De nieuwe baan krijgt de naam Mad Mouse en is geen wilde muis achtbaan zoals je misschien gedacht had. Het gaat om een Cyclon Coaster (MX49) van de Italiaanse fabrikant SBF Visa Group, dit is een achtbaan met de Zyklon / Galaxi lay-out.

 

 

Bron: rcdb

Foto: James Butcher