Walibi Rhône-Alpes onthult naam van spectaculaire achtbaan

In 2019 viert Walibi Rhône-Alpes haar veertigste verjaardag. Voor deze gelegenheid maakt het Franse park zich klaar voor een erg grote nieuwigheid. Walibi Rhône-Alpes zal uitpakken met een sensationele Infinity Coaster, gebouwd door de Duitse fabrikant Gerstaluer Amusement Rides.

 

De investering werd al een tijdje geleden aangekondigd, maar nu heeft Walibi Rhône-Alpes ook de naam van de attractie onthuld. Mystic wordt de naam van de Infinity Coaster.

 

Ondertussen is het park begonnen aan de bouwwerkzaamheden van de achtbaan. Het terrein werd bouwklaar gemaakt en de attractie Bamba werd gedemonteerd. De afgelopen dagen werd ook heel wat concept-artwork van Mystic getoond.

De nieuwe achtbaan wordt 31 meter hoog en 575 meter lang. Tijdens de rit zal de achtbaantrein een snelheid behalen van 85 km/u en zullen de bezoekers verschillende keren overkop gaan. Er zullen bepaalde stukken track verschillende malen voorwaarts en achterwaarts afgelegd worden.

 

Het is de Duitse fabrikant Gerstlauer Amusement Rides die de stalen achtbaan mag afleveren en deze zal van het type Infinity Coaster zijn. We hebben dit type achtbaan al eerder gezien, waaronder in Hansa-Park met Der Schwur des Kärnan en in Alton Towers met The Smiler. Voorbeelden van dit type die we dichter bij huis terugvinden zijn Gold Rush in Attractiepark Slagharen en de nieuwe achtbaan van Bobbejaanland die in 2019 zal openen in het park.

 

Het volledige project kan je hier op de voet volgen.

 

 

Bron: Walibi Rhône-Alpes.