Waan je op Bali in de kerstvakantie bij Burgers’ Zoo

Midden in het overdekte tropische regenwoud van de Bush organiseert Koninklijke Burgers’ Zoo elf dagen en avonden lang een Indische nachtmarkt: Pasar Malam in de Bush. Nergens anders in Europa ontdekken bezoekers tientallen stands met authentieke Indische producten en gerechten en podia met zang- en dansgroepen midden in het oerwoud. 

 

Zang en dans op twee podia

Midden op het Bush-terras is op een centrale plek een groot podium opgebouwd waar artiesten optreden uit de Indische archipel. Maar ook binnen in het Bush Restaurant is een podium waar kleurrijke optredens plaatsvinden. Hier kunnen gasten bovendien heerlijke authentieke Indische gerechten vinden in de keuken van het Bush Restaurant, zoals rendang, gado of saté. 

 

Exotische Indische nachtmarkt

De Pasar Malam bestaat uit tientallen stands met zeer uiteenlopende, vaak typisch Aziatische producten en is te vinden in de Bush en in de overdekte gang bij de uitgang van de Ocean en richting de Safari. Hier kunnen bezoekers terecht voor de beste sambal in tientallen verschillende soorten, verse kroepoek of gedroogde tropische vruchten, houtsnijwerk, handgemaakte lampen en allerlei sieraden en kleding. En natuurlijk voor veel warme gezelligheid; zo in de dagen aan het einde van het jaar!

 

Praktische informatie

De Pasar Malam in de Bush vindt plaats op 22, 23, 27 tot en met 30 december 2018 en 2 tot en met 6 januari 2019. Van 15.00 tot 20.00 uur geldt een speciaal tarief van slechts € 10 per persoon. Tijdens de Pasar Malam kunnen bezoekers vanaf 16.00 uur een kijkje nemen achter de schermen van de Ocean, in de olifantenstal en de giraffe- en zebrastal. Bovendien bemensen dierentuingidsen overal educatieve informatiestands. Let op: op de speciale feestdagen en –avonden van 24, 25, 26 en 31 december en 1 januari sluit het park om 17.00 uur, is er geen zang en dans en zijn er geen extra activiteiten van dierentuingidsen. Ook zijn die dagen niet alle stands open. Bezoek voor online tickets en extra informatie www.burgerszoo.nl/pasarmalam