Kort, krachtig en prachtig: het Jaaroverzicht van Lange Frans tijdens VONK18 in Madurodam

“Zing een liedje voor mij Frans” schalt er van 27 tot en met 30 december 2018 door Madurodam tijdens VONK18. Speciaal voor Madurodam schreef hiphopartiest Lange Frans een nieuwe versie van zijn populaire nummer, als muzikaal onderdeel van de terugblik op de kleine, grote en meest bijzondere momenten van 2018 in Nederland. Op de muzikale klanken van Lange Frans komt het bijna voorbije jaar nog een keer tot leven in hartverwarmende licht- en videoprojecties. Kortom, een jaaroverzicht dat je niet wilt missen!

 

Frans Frederiks staat vanaf het begin van zijn carrière bekend om zijn scherpe en sprankelende kijk op Nederland in rap-vorm. Voor het eerst sinds 2016 laat hij weer op eigenzinnige wijze zijn licht schijnen op ons land in een jaaroverzicht. In samenwerking met Madurodam presenteert Lange Frans: ‘2018: een jaar lang Nederland op z’n grootst’. Van de sportieve prestaties van Team NL in Peyongchang, de start van The Ocean Clean-up van Boyan Slat en mediahypes als De Luizenmoeder tot aan de Elfstedentocht van Maarten van der Weijden: tientallen Nederlandse helden en hoogtepunten passeren de revue in beeld en geluid.

 

Lange Frans: “Ik krijg ieder jaar opnieuw de vraag wanneer ik met een nieuw jaaroverzicht kom, want dat was weer een tijd geleden. Ook voor mij was het dus bijzonder om in samenwerking met Madurodam de studio in te duiken en stil te staan bij het jaar 2018. Het was een feest van herkenning!”

 

Beleef Nederland in een heel ander licht

Het nieuwe arrangement van ‘Zing een liedje voor mij Frans’ is onderdeel van het magische lichtspektakel VONK18. Op 27, 28, 29 en 30 laat Madurodam bezoekers terugblikken op 2018 én vooruitkijken naar 2019. Samen stilstaan of wegdromen bij de kleine, grote en meest bijzondere momenten van het afgelopen jaar en een kijkje nemen in het jaar dat voor ons ligt. Madurodam hoopt zo haar bezoekers te inspireren met de vraag: welke vonk geef jij door aan heel Nederland?

 

Tienduizenden twinkelende lichtjes

Voor veel mensen is “Madurodam met de lichtjes” een warme jeugdherinnering. Dat mooie moment herbeleven en nieuwe herinneringen maken, kan tijdens de komende kerstvakantie in het met 65.000 fonkelende lichtjes sfeervol verlichte Madurodam. Tijdens de 4 speciale VONK18-avonden kunnen bezoekers Nederland in een heel ander licht beleven. Video- en lichtprojecties, acrobaten en lichtkunstenaars staan garant voor een onvergetelijke avond. Vuurkorven, kastanjepoffers en een winter BBQ zorgen voor een sfeervolle omlijsting.

 

Informatie en tickets

Het VONK18-ticket kost €15,50 en is te koop op www.VONK18.nl. Tevens zijn er speciale groeps- en foodarrangementen. Het ticket is geldig vanaf 17:30 uur. De openingsshow inclusief het unieke jaaroverzicht van Lange Frans begint iedere avond om 18:30 uur.

 

NB: Rapper Lange Frans treedt zelf niet live op tijdens VONK18.

 

Voor meer informatie: www.VONK18.nl