Intamin ontwikkelt nieuw achtbaanconcept

De Zwitserse fabrikant Intamin heeft tijdens een interview op de IAAPA-beurs van 2018 gesproken over hun toekomstplannen. Opmerkelijk daarbij was dat de fabrikant een nieuw concept onthulde dat ze voorstelden aan potentiele klanten. Het ging over een soort family-thrill achtbaan met single seat treinen, waar je dus achter elkaar zit in plaats van met twee of vier naast elkaar.

 

Het nieuwe concept heet “Hot Racer” en het gaat om een volledig nieuw achtbaantype met nieuwe treinen en aangepaste track. “We kunnen met deze nieuwe trein speciale elementen doorvoeren die voordien niet mogelijk waren in een compacte layout.”, aldus Sascha Czibulka, Executive Vice President bij Intamin. De klanten waaraan ze de nieuwe attractie voorlegden, leken sterk onder de druk, wist hij er ook bij te vertellen. Meer details over dit concept ontbreken nog.

Het lijkt er wel sterk op dat Intamin inspiratie nam aan de single-rail achtbanen van Rocky Mountain Construction (RMC), zoals RailBlazer en Wonder Woman. Ook deze compacte achtbanen hebben treinen met enkele zitjes en doorgaan een parcours met atypische elementen. Of we verder iets van dit concept horen, zal enkel de toekomst uitwijzen, maar Sascha Czibulka leek zeer optimistisch.

 

Het volledige interview kan je hier bekijken:

 

 

 

Bron: Midway Mayhem

Foto: Attractions Magazine