Eerste onride beelden Taiga in Linnanmäki onthuld

Het Finse pretpark Linnanmäki, gelegen in de hoofdstad Helsinki,  gaat in 2019 een grote nieuwe achtbaan openen. Deze attractie zal twee lanceringen en vier inversies bevatten. De nieuwe attractie komt op de plaats te staan van de watercoaster Vonkaputous, die eind 2017 het pretpark onverwacht verliet.

 

Het Finse pretpark Linnanmäki vertelde vorig jaar in een interview met Blooloop dat men de komende vijf jaar sterk zal investeren in het park. De grote nieuwe attractie die toen werd aangekondigd was Taiga, een grote multi launch coaster van de Zwitserse fabrikant Intamin Amusement Rides.

 

Deze zal een hoogte krijgen van maar liefst 52 meter en tijdens de rit zal er een snelheid behaalt worden van 106 km/u. Deze snelheid zal bereikt worden doormiddel van een LSM Launch, wat staat voor een lineaire synchrone motor lancering. Passagiers zullen tweemaal deze lancering ervaren en viermaal doorheen een inversie gaan.

 

De achtbaan zal gebouwd worden door de Zwitserse bouwer Intamin Amusement Rides. Met een lengte van 1.104 meter wordt dit zomaar eventjes de langste achtbaan van Finland. Het hoogste punt van de achtbaan is de 52 meter hoge Tophat. Intamin bouwde eerder al een spectaculaire achtbaan met twee lanceringen voor Phantasialand met Taron, al heeft deze geen inversies.

De afgelopen weken was het park al begonnen met fans warm te maken voor dit project. Ondertussen werd de eerste onride van de achtbaan onthult:

 

Ondertussen schieten ook de bouwwerken goed op:

 

De bouw van het volledige project kan je hier op de voet volgen.

 

 

Bron: Linnanmäki