Dynamic Attractions stelt revolutionaire Dual Power Coaster voor

Het innovatieve Canadese bedrijf Dynamic Attractions heeft de pretparkwereld opnieuw verrast met een uniek attractieconcept. Het gaat om een Dual Power Coaster die de meest geavanceerde achtbaan uit de geschiedenis moet worden. Voor de nieuwe attractie werkt Dynamic Attractions samen met het Amerikaanse bedrijf Chance Rides.

 

De afgelopen drie jaar kaapte Dynamic Attractions steeds de prijs weg van “Beste nieuw product concept” bij de uitreiking van de Brass Ring awards tijdens de IAAPA Expo in Orlando voor de All-Terrain Dark Ride (2017), Motion Theater (2016) en SFX Coaster (2015). Nu stelde het bedrijf opnieuw een attractie van formaat voor met de Dual Power Coaster. Mogelijks zal Dynamic Attractions op deze manier voor het vierde jaar op rij de prijs in ontvangst mogen nemen.

“De Dual Power Coaster is het meest geavanceerde rollercoaster type”, zegt Hao Wang, president van Dynamic Attractions. “De meeste achtbanen gaan alleen maar over de track. Dat is alleen maar de helft van de ervaring bij deze attractie. Het karretje is zelf aangedreven en wekt een racegevoel op , iets dat nog nooit eerder mogelijk was op een achtbaan.”

De nieuwe voertuigen hebben technologie dat toelaat om 4 vormen van vrijheid te ervaren (4-DOF bewegingsplatform). “De Dual Power Coaster simuleert drifting, air time, 360-spins en andere race verschijnselen die nooit eerder mogelijk waren”. De eerste Dual Power Coaster van Dynamic Attractions zal openen in Maleisië in de lente van 2019.

 

 

Bron: coaster101