Bouwwerken RMC-Coaster in Energylandia gaan de hoogte in

In het Poolse pretpark Energylandia zijn de werken de hoogte ingegaan voor de grote nieuwe achtbaan die Rocky Mountain Construction zal bouwen. Het wordt een hybride achtbaan met drie inversies en een hoogte van 60 meter. De achtbaan moet tegen de seizoensopening van 2020 klaar zijn.

 

Rocky Mountain Construction (RMC) zal tegen 6 april 2020 een spectaculaire achtbaan bouwen in Energylandia die de naam Zadra krijgt. Het gaat om een hybride achtbaan met houten supports en een stalen track die maar liefst 60 meter hoog zal zijn. Een duizelingwekkende snelheid van 115 km/u en een lengte van 1.300 meter zijn voorzien. Zadra zal drie keer overkop gaan en tijdens de rit zullen er krachten tot 4 G te voelen zijn. Per uur zullen 1.400 mensen een ritje kunnen maken.

De naam Zadra is eenvoudig te verklaren. Het betekent namelijk splinter in het Pools, verwijzend naar de houten draagconstructie van de achtbaan. Ondertussen gingen de eerste bouwwerkzaamheden van start op een nieuw stuk grond ten westen van het park. De eerste houten draagconstructies werden overeind gezet waardoor een nieuwe belangrijke mijlpaal bereikt is.

 

 

Zadra zal houten supports krijgen met stalen draagbalken. De track waarop de trein rijdt zal gemaakt worden van het I-Box Track-type. I-Box Track is een stalen track die RMC gebruikt op hun hybride achtbanen. Het is de eerste keer in de geschiedenis dat RMC een hybride achtbaan volledig van de grond opbouwt. Bij de vorige projecten werden altijd oude houten achtbanen omgevormd tot nieuwe moderne hybride achtbanen.

 

Het volledige project kan je hier op de voet volgen.

 

Foto’s: Skyscraper City & Pawel Patyk