Werkzaamheden nieuw themagebied begonnen in Walibi Belgium

In Walibi Belgium is men ondertussen volop bezig met de werkzaamheden aan het nieuwe themagebied Karma World. Dit gebied zal een Bollywoodsfeer gaan uitstralen en krijgt een nieuwe darkride en restaurant.

 

In 2019 presenteert Walibi Belgium een volledig nieuw themagebied met een Bollywood sfeertje rond de boomerang-achtbaan Cobra. In deze zone komt zowel een nieuw belevingsrestaurant met terras te liggen dat uitgeeft op het meer alsook een darkride met de naam: Popcorn Revenge. Deze indoor attractie wordt gebouwd door het Belgische bedrijf Alterface, die het interactieve attractieconcept en bijhorende popcorn-IP bedacht. Zij staan ook in voor alle animaties die in de rit te zien zullen zijn. Voor het ontwerp en de decoratieve uitwerking vond Alterface een partner bij het Nederlandse Jora Vision, die ook instonden voor de thema-uitwerking van Pulsar. Tot slot levert ETF Ride Systems het trackless-transsportsysteem van de attractie, deze voertuigen werden onlangs nog onthuld op de EAS beurs.

Naast de komst van het nieuwe restaurant en de darkride zal ook de Cobra er weer fris uitzien, deze krijgt momenteel een nieuw laagje verf.

Verder staat ook een grote make-over op de planning voor het kindergebied Walibi Playland waar er een nieuwe kinderachtbaan gebouwd wordt. De achtbaan zal een opstap coaster worden, waarin de allerkleinste bezoekers van het park hun eerste ritje kunnen maken. Deze achtbaan zal geleverd worden door de Duitse fabrikant Zierer.