Walt Disney Company bouwt zonnepanelenpark in Florida

De Walt Disney Company is in Florida bezig aan de plaatsing van meer dan een half miljoen zonnepanelen, die in het totaal 50-megawatt aan zonne-energie moeten opwekken tegen het einde van dit jaar.

 

 

De zonnepanelen bevinden zich net buiten Diney’s Animal Kingdom op een landoppervlakte van 270 hectare. Door de panelen kan Disney zijn doelstelling bereiken om zijn netto broeikasemissies wereldwijd met 50 procent te verminderen in 2020 vergeleken met 2012.

 

“Op onze locaties over de hele wereld investeren we in verborgen magie om onze ecologische voetafdruk voortdurend te verminderen.” aldus Bob Chapek, vooorzitter van Disney Parks, Experiences and Consumer Products.

De panelen zouden de uitstoot van broeikasgassen met meer dan 57 000 ton per jaar verminderen. Volgens het bedrijf zou dit overeenkomen met het verwijderen van 9300 auto’s van de weg. De 50-megawatt die opgewekt wordt zal niet rechtstreeks gaan naar de Disney themaparken. Het zonnepark zal aangesloten worden op het lokale elektriciteitsnet.

Het nieuwe zonnepark is een samenwerking van Disney met Reedy Creek Improvement District en zonneprojectontwikkelaar Origis Energy USA. Het is niet bekend hoe groot het aandeel van de Disney Company in het park is.

 

In 2016 opende Dinsey, met hulp van Duke Energy, vlakbij Epcot al de zonne-installatie die is gevormd als het hoofd van Mickey Mouse. Goed voor 48 000 panelen en 1000 huizen van stroom te voorzien.

 

Groene energie in andere Disneyparken

 

Ook in andere parken maakt Disney al gebruik van groene energie. Zo staan op acht daken in Disney Tokio al zonnepanelen, goed voor een vermogen van 600 kilowatt. In het resort van Shanghai maakt men gebruik gebruik van een gecombineerde koel- en verwarmingsinstallatie. Deze zet onder andere afvalwarmte om in energie. In het resort in Parijs maakt men gebruik van geothermische energie om twee van zijn pretparken en een hotel van stroom te voorzien.

 

Nog meer zonnepanelen

Ook andere parken hebben de weg van groene energie opwekking ingeslagen. Europa park plaatse op hun parking over een lengte van 300 meter 2500 panelen. Efteling plaatste in 2017 op hun nieuwste darkride Symbolica 800 panelen in de vorm van een paleistuin. Ook Station Oost en het dak van De Vliegende Hollander werden inmiddels uitgerust.

Maar ook kleinere parken in Europa investeren in groene energie. Zo zijn er zonne-installaties te vinden in Wildlands Emmen, het Duitse Sonnenlandpark en het Italiaanse Fiabilandia.

Six Flags Great Adventure heeft plannen om het eerste pretpark te worden dat draait op zonne-energie. De installatie van 23,5 zou eind 2019 operationeel te zijn. Daarnaast heeft Six Flags ook plannen voor installaties bij Discovery Kingdom en Six Flags Magic Mountain.

Bron: The New York Times en blooloop