Van 8 december 2018 branden de kerstlampjes in Gardaland Magic Winter

Vanaf het weekend van 8 december, vanwege de traditionele feestdag in Italië, gaan geheel volgens traditie de magische lampjes van Gardaland Magic Winter weer branden. Tijdens dit magische evenement dat op 8 december begint en tot en met 6 januari 2019 duurt, zal het Park gehuld zijn in een idyllische kerstsfeer waarin alle gasten ook tijdens de winterperiode gewoon kunnen blijven genieten van het amusement van Gardaland.

 

Fantastisch nieuwtje van deze editie van Gardaland Magic Winter is het grote Magische Dorp van de Kerstman in het hart van het Park, op het plein piazza Valle dei Re. In het dorp kun je een interactieve reis maken door de magische Kerstwereld via de vijf themakamers waaruit het dorp bestaat: de sprookjesachtige Miniwereld, waar je kunt genieten van het schitterende uitzicht dat de Kerstman heeft als hij met zijn slee op reis is; het betoverende IJswoud, magisch verlicht en met vele fantasiepersonages;de Werkplaats van de elfen, waar kinderen versgebakken koekjes kunnen proeven temidden van pasgemaakt speelgoed; het Postkantoor van de Kerstman en zijn Huis op de Noordpool, waar de allerkleinsten de kerstman in levenden lijve kunnen ontmoeten.

 

Ter gelegenheid van Gardaland Magic Winter blijven de belangrijkste attracties open en het Park wordt helemaal in thema versierd: zo komt het entertainment helemaal in de sfeer van winter en sprookjeslandschappen dankzij fascinerende decors, schitterende lichtjes en glinsterende kerstbomen. Vanaf de zone Colorado Boat kun je Piazza Valle dei Re snel bereiken, glijdend op leuke opblaasbanden, om daarna te genieten van de ijsbaan, waar je alleen of in gezelschap heerlijk kunt schaatsen en prachtige pirouettes kunt uitproberen op de melodie van de beroemdste kerstliedjes; op het plein wordt aan de voet van de symbolische attractie Ramses il Risveglio voor de allerkleinsten ook een leuke speelzone in de sneeuw aangelegd.

 

Voor een nog echtere kerstsfeer is er de Magic Winter Band, die wandelend door alle straten van het Park typische Christmas Carols speelt, terwijl de bezoekers een sprookjesachtige rit door het park kunnen maken in de kerstkoets met een echt paard ervoor. Voor de kleintjes is er Peppa Pig land, waar ze Peppa en George kunnen ontmoeten, of Po en Tijger in Kung Fu Panda Land om ze een fijne kerst te wensen en met hen op de foto te gaan, misschien zelfs speciaal geschminkt door de grimeur van het Park.

 

En wat voor kerst zou het zijn zonder kerstboom? Iedereen geniet ademloos van de De boom van Prezzemolo in het Fantasy Kingdom, voor de gelegenheid versierd met 4.000 meter lichtjessnoer voor een totaal aan wel 80.000 lichtpuntjes; die elke avond om 18.00 uur gaan branden tijdens de eindceremonie met een grote eindshow aan het einde van de dag, die wordt afgesloten met een overvloedige en enthousiasmerende sneeuwval.

 

Om dit feest nog mooier te maken zijn er ook heerlijke zoete lekkernijen verkrijgbaar in het Park. Bij de traditionele banketten op het plein Piazza Valle dei Re kun je kurtos krijgen – typische Hongaarse spriaalvormige zoete broodjes die doen denken aan de schoorstenen van een typisch kerstdorpje – ter plekke bereid door ons kundige personeel en gepersonaliseerd met door de Gasten zelf gekozen garneringen. Voor de grootste smulpapen zijn er ook maxi marshmallows van bijna een meter hoog, lichtgevende suikerspinnen, warme chocolademelk van hoge kwaliteit, kastanjes, gesuikerde amandelen, kerstkoekjes en vin brulé! En tot slot bieden de restaurants traditionele kerstgerechten.

 

Op de eerste openingsdag, zaterdag 8 december, heeft Gardaland gedacht aan een speciaal cadeau: alle Gasten die van top tot teen verkleed komen als de Kerstman mogen het Park in voor maar 15 euro!

 

Tijdens Gardaland Magic Winter zijn er vele themashows waardoor onze bezoekers zich helemaal in de fantastische kerstsfeer kunnen onderdompelen, samen met vrienden en familie.

 

Wanneer de hekken worden geopend, is het inmiddels traditie geworden dat de geliefde mascotte Prezzemolo, samen met de dansers alle gasten welkom heet en meteen onderdompelt in de magische kerstsfeer met de nieuwe soundtrack van de show “Welcome to Gardaland Magic Winter”.

 

In Gardaland Theatre gaat er een niewe grote Kerstshow in première met live gezongen liedjes, spectaculaire choreografieën, schitterende kostuums en internationale artiesten die de meest spectaculaire acrobatische nummers laten zien. En natuurlijk is er de onbetwiste ster van dit feest: De Kerstman; in het Teatro della Fantasia presenteert entertainer Pass Pass voor groot en klein een nieuwe en vrolijke show vol vondsten, verrassingen en grappen….dit alles “bestrooid” met een snufje poëzie.

 

Op veler verzoek blijft in de Palatenda de “5 Elements”-show nog even op het programma staan. De show heeft pas nog de prijs van Beste indoor show gewonnen tijdens de Parksmania Awards 2018, de oscars voor Amusementsparken. “5 Elements” is nieuw in het programma van de shows van het seizoen met een reis door de 5 elementen met acrobatieën, special effects en video-mapping, in staat om alle toeschouwers mee te slepen en verbaasd te doen staan. Ter afsluiting van de vrolijke dagen is er zoals altijd de gezellige Magische Kerstparade die, via de straten van het Park uitkomt in Fantasy Kingdom voor het begin van de eindcerimonie.